Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Κύριε Πρόεδρε,
Κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης του Οργανισμού του οποίου προΐστασθε.
Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που αφορά στην καταχώριση των παλιών χρεών των πρώην ταμείων έχει δημιουργήσει πολλαπλά ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία καταγραφής των παλιών χρεών των πρώην ταμείων :
α) Θα πρέπει να δρομολογηθεί μία διαδικασία για την καταγραφή των δεδουλευμένων για τους πιστοποιημένους αλλά μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υγείας. Οι συγκεκριμένοι πάροχοι δεν έχουν κωδικό για το e-dapy και άρα δεν έχουν δυνατότητα καταχώρησης των απαιτήσεων τους.
β) Οι Ιατροί δεν έχουν μπει στη διαδικασία να εκδώσουν ΑΠΥ σε κάποια ταμεία (π.χ. ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ, κλπ) μετά και από υπόδειξη των συγκεκριμένων ταμείων, αλλά και δυνάμει της διάταξης του άρθρου 19 παρ. 22 του Ν. 3842/2010. Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνεται δεκτή η καταχώρηση μόνο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβολής της αναλυτικής μηνιαίας κατάστασης.
γ) Πώς θα αποτυπωθεί ηλεκτρονικά στη φόρμα του e-dapy, η ληξιπρόθεσμη απαίτηση των παρόχων για το υπολειπόμενο 10% της εκκαθάρισης των παλιών ταμείων; δ) Πώς θα αποτυπωθεί η ληξιπρόθεσμη απαίτηση για ταμεία που δεν αναγράφονται στη φόρμα όπως το ΤΥΔΚΥ ή οι διαφορετικοί κλάδοι του ΕΤΑΑ, κλπ;
ε) Πώς θα αποτυπωθούς εν τοις πράγμασι οι απαιτήσεις των ιατρών από ταμεία που λόγω έλλειψης μηχανοργάνωσης αδυνατούν να χορηγήσουν βεβαιώσεις υποβολών (πχ ΕΤΑΑ ή το ΝΑΤ);
Εν αναμονή επίσημων διευκρινίσεων, …
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Απόστολος Σωτηρούδης                           Ανδρέας Μαζαράκης

3 thoughts to “Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ”

 1. Υποπτευεται κανεις οτι δεν εχουν να πληρωσουν ή ειμαι μονο εγω τοσο καχυποπτος ;

 2. Εγω εκτιμω οτι θα πληρωσουν αλλα ολο αυτο ειναι χαρακτηριστικο της αεναης ελληνικης γραφειοκρατιας. Χρειαζοταν αυτη η διαδικασια? Φυσικα και οχι. Η καθε υπηρεσια γνωριζει (ασχετα αν μπορει ή δεν μπορει να τα συγκεντρωσει) τα χρεη της.
  Σκεφτηκε καποιος οταν εκδοθηκε η εγκυκλιος οτι υπαρχουν και οι μη συμβεβλημενοι κλπ παροχοι που δεν ειναι πιστοποιημενοι? Μαλλον οχι.
  Επισης μηπως θελουν να καθυστερησουν τους μη συμβεβλημενους για οποιονδηποτε λογο? Αυτο ειναι απορια.
  Επισης οι μη συμβεβλημενοι δεν εχουν συμβατικες υποχρεωσεις με τον διαδοχο ΕΟΠΥΥ, των προηγουμενων ασφαλιστικων ταμειων. Αρα μπορουμε α) να πιστοποιηθουμε στο Ε-ΔΑΠΥ βαση λειτουργιας του οργανισμου και β) μπορουν να το επιβαλλουν οταν δεν εχουμε αυτη την υποχρεωση?
  Υπαρχουν λοιπον πολλα ερωτηματα προς απαντηση!!! Ας περιμενουμε λοιπον

 3. Αυτό είναι η εκδίκηση του ΥΥΚΑ και ΕΟΠΥΥ προς τους μη συμβεβλημένους. Ίσως να σκέφτηκαν : ” Τώρα θα προσκυνήσουν και θα φιλήσουν τις κατουρημένες ποδιές μας. Όσοι ξεμείνουν θα τους περιμένουμε του χρόνου στη γωνία. Έ… ρε αποσύνδεση απο την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που θα φάνε. Όσο για λεφτά … όλοι θα πάρουν τα π… μας. Oυκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Χα! Χα! Χα!” .
  Ας περιμενουμε λοιπον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *