ΕΟΠΥΥ. Παπαγεωργόπουλος: Ευγενή ταμεία κρύβουν τα αποθεματικά τους από τον ΕΟΠΥΥ

Στην καταγγελία ότι ευγενή ταμεία «κρύβουν» τα αποθεματικά τους από τον ΕΟΠΥΥ προχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

«Στον ΕΟΠΥΥ έχουμε αναγκαστεί να κινούμαστε ακόμα και σε αστυνομική λογική, γιατί σήμερα μαθαίνω ότι κάποια ευγενή ταμεία μεταφέρουν αλλού τα αποθεματικά τους για να μας έρθουν μόνο με τα χρέη τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης περιέγραψε τη δραματική κατάσταση της υποστελέχωσης του ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας ότι κάθε διοικητικός υπάλληλος καλείται να εξυπηρετήσει 9.000 ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ενημέρωσε ότι βασικό αίτημα της διοίκησης είναι: «τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ να μην δίνουν μόνο το υγειονομικό προσωπικό, αλλά να δίνουν τον αντίστοιχο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Σε έναν οργανισμό με 12.000 προσωπικό, μόνο οι 1.200 είναι διοικητικοί, με αποτέλεσμα η αναλογία να είναι ένας υπάλληλος για 9.000 ασφαλισμένους».

Μάλιστα, ο προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ κατηγόρησε το ΙΚΑ για «λαθροχειρία στις μετατάξεις προσωπικού».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα στέγασης, καθώς «σε 1.000 τ.μ. υπάρχουν 300 εργαζόμενοι ατάκτως εριμμένοι. «Πρέπει επίσης να ενοποιήσουμε όλες τις περιφερειακές μονάδες σε κοινή στέγη και ιδιόκτητο χώρο» δήλωσε.

Μία από τις παραλείψεις και μειονεκτήματα του ΕΟΠΥΥ ήταν ότι δεν είχε αξιόπιστο προϋπολογισμό και έγιναν συμβάσεις με πολύ μεγαλύτερη δαπάνη από τα προβλεπόμενα έσοδα με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργήσει έλλειμμα και ανεξόφλητες υποχρεώσεις τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όπως δήλωσε, ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη για την κάλυψη των αναγκών, επιπλέον προσωπικό από το πλεονάζον σε δημοσίους υπαλλήλους που έχει το κράτος.

http://www.skai.gr/news/greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *