Στο φορολογικό “απόσπασμα” όσοι έχουν παιδιά – Τρείς οι κλίμακες του φόρου – Καταργείται το αφορολόγητο για τους ελ. επαγγελματίες

– Στα ίδια επίπεδα τα τεκμήρια
– Καμμία έκπτωση φόρου για τα εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ
– Από 01/01/2013 το νεο φορολογικό

Όπως αναφέρεται στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, από τους χαμένους είναι όσοι είχαν εκπτώσεις λόγω φοροαπαλλαγών, όπως και οι οικογένειες με δύο παιδιά και πάνω.

Αντίθετα, οι άγαμοι και οι έγγαμοι χωρίς παιδιά θα δουν μείωση της φορολογίας, εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Οι έγγαμοι με ένα παιδί θα διαπιστώσουν μείωση εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 11.000 ευρώ.

Η σημαντικότερη αλλαγή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι η εφαρμογή κλίμακας με τρία κλιμάκια και η αντικατάσταση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους με μια μόνιμη έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ και σταδιακή μείωση της έκπτωσης για εισοδήματα έως 42.000 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 42.000 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση φόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, τα τεκμήρια θα παραμείνουν ίδια, τη στιγμή όμως που τα πραγματικά εισοδήματα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται κατάργηση του αφορολόγητου και δύο φορολογικοί συντελεστές: 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για άνω των 50.000 ευρώ.

Για τους αγρότες το επικρατέστερο σενάριο θέλει τα κέρδη να φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13%.

Αυτοτελή φορολογία χωρίς κλίμακα ή αφορολόγητο προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητα.

http://www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *