ΠΟΥ: 100 άνθρωποι νεκροί στο Νταρφούρ από επιδημία κίτρινου πυρετού

Επιδημία κίτρινου πυρετού στο Νταρφούρ του Σουδάν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις τελευταίες επτά εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η επιδημία έχει εξαπλωθεί σε όλη την επαρχία, όμως τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας —η οποία μεταδίδεται από τα κουνούπια— έχουν αναφερθεί στο κεντρικό Νταρφούρ, σημειώνει ο ΠΟΥ σε κοινή ανακοίνωσή του με το υπουργείο Υγείας του Σουδάν.

Η περιοχή του Νταρφούρ μαστίζεται από συγκρούσεις αφότου οι αντάρτες πήραν τα όπλα, το 2003, διαμαρτυρόμενοι γιατί η κυβέρνηση παραμελεί την επαρχία και τις μη αραβικές μειονότητες που κατοικούν εκεί. Σε ορισμένα μέρη του Νταρφούρ φροντίδα υγείας παρέχεται αποκλειστικά και μόνο από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 329 ύποπτα κρούσματα κίτρινου πυρετού και 97 θάνατοι. Η αιμορραγική επιδημία πλήττει κυρίως τις πόλεις Ελ Γκενέινα και Νιάλα. Για την ασθένεια αυτή δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, υπάρχει όμως εμβόλιο το οποίο θα πρέπει να χορηγηθεί σε περίπου 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο ΠΟΥ δεν διευκρίνισε πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σχεδόν τα μισά κρούσματα αφορούσαν νέους μεταξύ 15-30 ετών και το ένα τέταρτο των ασθενών ήταν παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *