Διετής παύση εξώσεων σε υπερχρεωμένους στην Ισπανία

«Παγώνουν» για δύο χρόνια οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων, έπειτα από δύο αυτοκτονίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μετά την κοινωνική διαμαρτυρία που προκλήθηκε στην Ισπανία. Η απόφαση ελήφθη σήμερα από την Ισπανική Ένωση Τραπεζών (AEB). Εν τω μεταξύ, χθες ο ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι υποσχέθηκε πως θα αλλάξει το νόμο που οδηγεί σε «απάνθρωπες καταστάσεις».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει πως «έλαβε την περασμένη Πέμπτη τη δέσμευση όλων των μελών της, για ανθρωπιστικούς λόγους και στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης πολιτικής τους, να μπλοκάρουν τις εξώσεις για τα δύο επόμενα χρόνια, στις περιπτώσεις ακραίας ανάγκης».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται αυτές «οι περιπτώσεις ακραίας ανάγκης», αλλά αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω της κοινωνικής ανησυχίας που προκαλείται από τις εξώσεις ιδιοκτητών.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα προτάσεις στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση για να συμφωνήσουν σε επείγοντα μέτρα στον τομέα αυτό.

Με 350.000 υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες να έχουν υποστεί έξωση αφότου έσκασε η φούσκα των ακινήτων το 2008, το φαινόμενο αυτό αποτελεί μια από τις πιο κραυγαλέες εκδηλώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4767051

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *