Έλεγχοι απο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αθήνα, 16 Αυγούστου 2011

Συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Κλιμάκια της Υπηρεσίας επισκέπτονται σε επαναλαμβανόμενους ελέγχους τα τουριστικά θέρετρα με ελέγχους κύρια των εποχιακών επιχειρήσεων (εστιατόρια – μπαρ – κλαμπ – καφετέριες – μεζεδοπωλεία – νυκτερινά κέντρα – ξενοδοχεία – τουριστικά λεωφορεία – θαλάσσια σπορ – εκμ/ση ομπρελοκαθισμάτων – τουριστικά γραφεία), επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 διενεργήθηκαν από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) δύο χιλιάδες εννιακόσιοι πενήντα επτά (2.957) έλεγχοι επιχειρήσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη καταχώρηση απασχολουμένων στο Ειδικό Βιβλίο δύο εκατομμύρια διακόσιες ενενήντα τρεις χιλιάδες και πεντακόσια ευρώ (2.293.500,00 €) με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%.

Η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου σε υπότροπους εργοδότες αποτελεί ένα ακόμα μέτρο για τη συμμόρφωση των παρανομούντων εργοδοτών.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους αναπόγραφους εργοδότες να παραλάβουν άμεσα το Ειδικό Βιβλίο για καταχώρηση νεοπροσλαμβανομένων από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε όλους τους υπόλοιπους απογεγραμμένους εργοδότες την ορθή τήρησή του για αποφυγή των συνεπειών του Νόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *