Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι έκθετη. Παραπλάνησε και είπε κατ’ επανάληψη ψέματα.

Θεσσαλονίκη, 7/11/2012
 
 
Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο μνημόνιο περιλαμβάνονται κατάπτυστες ρυθμίσεις που  πλήττουν τους γιατρούς, αποδιοργανώνουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υποβαθμίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και οδηγούν τη δημόσια υγεία σε απόλυτη κατάρρευση.  Με τις διατάξεις αυτές, παραβιάζεται κάθε Ευρωπαϊκή αρχή, η ιατρική δεοντολογία και ανοίγει ο επικίνδυνος δρόμος της λεηλασίας των δημόσιων πόρων.  Την ώρα που η υγεία υποχρηματοδοτείται, αντί να λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της σπατάλης και της ασυδοσίας, το νομοσχέδιο «ευλογεί» και θεσμοθετεί με άθλιο τρόπο τη διάλυση.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι έκθετη. Παραπλάνησε και είπε κατ’ επανάληψη ψέματα.Υποδύθηκε τον συμπαραστάτη ενώ ήταν ο συναυτουργός του εγκλήματος.
Καλούμε τον ΠΙΣ να αναλάβει κάθε ενδεδειγμένη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος έστω και τώρα την ύστατη στιγμή.
Καλούμε τους ιατρούς βουλευτές να αναλογισθούν τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων διατάξεων και να αγωνιστούν για την απόσυρσή τους. Είναι ολοφάνερο άλλωστε ότι δεν υπηρετούν κανένα δημοσιονομικό στόχο. Αντιθέτως οδηγούν σε επιδείνωση των ήδη βεβαρημένων οικονομικών της υγείας.
Δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν τελειώνει σήμερα. Οι υπεύθυνοι θα κληθούν να απολογηθούν.
Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί στο εσωτερικό αλλά και στα Ευρωπαϊκά fora για την ανάκληση αυτών των διατάξεων που προφανώς υπαγορεύθηκαν από συγκεκριμένα συμφέροντα και συνεγράφησαν από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
 Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
 Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος  Νικόλαος Π. Νίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *