Επιστημονική Ημερίδα. Εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι αλήθειες και οι μύθοι

Κλικ στην εικόνα

πρόγραμμα ημερίδας      κλικ εδώ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την 25η Ιουλίου 2012 συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την γέννηση του πρώτου παιδιού η σύλληψη του οποίου πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το επίτευγμα αυτό ήταν το αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιας και ευφυούς συνεργασίας μεταξύ εξειδικευμένων κλινικών ιατρών και εξειδικευμένων βασικών επιστημόνων στην ανθρώπινη αναπαραγωγή. Αποτελεί δε, σταθμό στην ιστορία όχι μόνο της ιατρικής αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ατιό το 1978 μέχρι σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουν γεννηθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια παιδιά με την βοήθεια των επαναστατικών μεθόδων θεραπείας υπογονιμότητας, όπως η «κλασσική» εξω- σωματική γονιμοποίηση, ή μικρογονιμοποίηση, τα δανεικά ωάρια και η παρένθετη μήτρα.

Εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο ωφελούνται καθημερινά από τις τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Γυναίκες χωρίς ωάρια έχουν την δυνατότητα να γεννήσουν το δικό τους παιδί Ανδρες με αζωοσπέρμια έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους γενετικό παιδί και να αποφύγουν τις «δύσκολες» εναλλακτικές λύσεις όπως δανεικό σπέρμα ή υιοθεσία.

Το φάσμα όμως των θεραπευτικών αυτών μεθόδων και η χρήση των φαρμάκων της εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν δημιουργήσει, με την πάροδο των ετών, πολλές ανησυχίες και αβεβαιότητες όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών στην υγεία της μητέρας και του νεογνού.

Η Ένωση Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδος διοργανώνει την 3η Επιστημονική Ημερίδα Αναπα­ραγωγής με τίτλο «ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Οι αλήθειες και οι μύθοι». Η Ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες ομιλητές, έχει σαν σκοπό να διαλευκάνει τις αβεβαιότητες και να παρουσιάσει τα δεδομένα που εκφράζουν την «αλήθεια» και τα δεδομένα που αποτελούν τους «μύθους» για την υγεία της μητέρας, του παιδιού, την εγκυμοσύνη και την κλινική πράξη.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμή­σετε με την παρουσία σας στην Επιστημονική Ημερίδα Αναπαραγωγής που θα γίνει το Σάββατο 24η Νοεμβρίου 2012, στο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ στην Αθήνα.

Ευελπιστούμε στην δική σας παρουσία και ενεργό συμμετοχή.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *