Σε λειτουργία το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία

Στο πρώτο κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία, στον χώρο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», εξετάστηκαν για πρώτη φορά 21 παιδιά και ενήλικες, στην πλειοψηφία τους Περιστεριώτες, από τους γιατρούς της ομάδας «Επιστημόνων Υγείας για το Περιστέρι», το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012. Στο κοινωνικό ιατρείο θα εξεταστούν μέσα στο Νοέμβρη όλα τα άτομα που έχουν ανάγκη ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κλινική κατάστασή τους και τον προσδιορισμό περαιτέρω εργαστηριακού ελέγχου, έτσι ώστε να συντονιστεί το στάδιο χορήγησης φαρμάκων ολοκληρώνοντας την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Κάθε Τετάρτη 7-10 μμ και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιείται στον χώρο της Ανοιχτής Αγκαλιάς προβολή ταινιών. Στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση των παιδιών και των γονέων με την ψυχολόγο Βίκυ Κονδύλη, που θα ενέχει μορφή ψυχοθεραπείας. Η Βίκυ Κονδύλη είναι μέλος της ομάδας «Επιστημόνων Υγείας» και υπεύθυνη συντονισμού του τομέα ψυχολογικής υποστήριξης.

Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για τα άτομα με αναπηρία καλεί όλους τους δημότες Περιστερίου να το στηρίξουν γιατί τα μισά και πλέον παιδιά που εξετάστηκαν ανήκουν στο Περιστέρι. Οι γονείς μετέφεραν στους γιατρούς τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία για πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, επισημαίνοντας τις τεράστιες ελλείψεις στις σχολικές υποδομές.

Στην ομάδα των Επιστημόνων Υγείας, εκτός του ορθοπεδικού Μανώλη Παπαδακάκη και του χειρουργού-ουρολόγου Γιώργου Καραμιχάλη, προστέθηκε και ο γιατρός Θανάσης Βαθιώτης που με την ιδιαίτερη αγάπη του για τα άτομα με αναπηρία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση της ιατρού Πηγής Τάρλα, υπεύθυνης του επιστημονικού συντονισμού του κοινωνικού ιατρείου. Συντονιστής είναι ο καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

http://www.zougla.gr/greece/article/se-litourgia-to-proto-kinoniko-iatrio-gia-atoma-me-anapiria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *