Ομαδικός θηλασμός με φόντο το Λευκό Πύργο

Μαμάδες από όλη τη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο σε μια συμβολική πράξη προώθησης του μητρικού θηλασμού αλλά και ενημέρωσης για τα οφέλη που επιφέρει σε παιδιά και γονείς.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, περίπου 150 μητέρες συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση γιορτή – στον Λευκό Πύργο, αλλά και σε
21 ακόμα πόλεις της Ελλάδας!
Η εκδήλωση διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού.
Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας!
Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα μεγαλύτερα παιδάκια αλλά και γιόγκα για μητέρες και βρέφη, ενημέρωση από πιστοποιημένους συμβούλους θηλασμού και μαίες και εκπλήξεις.
*To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Κατανοώντας το Παρελθόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον».
Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όπου ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή
Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης
Ρεπορτάζ Ελισάβετ Σταυριανίδου

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=172262&catid=6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *