Οι ανίκανοι του Λοβέρδου

Ο υπουργός Υγείας διατύπωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου τη βαρύτατη μομφή ότι «η ιατρική κοινότητα είναι ανίκανη με τρόπους ομαλούς να κάνει έρευνα». Έτσι γενικώς και αορίστως, όπως άλλωστε το συνηθίζει ο κ. Λοβέρδος, συλλήβδην οι γιατροί της χώρας αποκαλούνται ανίκανοι για ερευνητικό έργο.
Η έννοια της συλλογικής ευθύνης παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Για τούτο και ο κ. Λοβέρδος οφείλει να κατονομάσει εκείνους τους γιατρούς που είναι ανίκανοι και να δώσει τεκμήρια της ανικανότητάς τους.
Μέχρι να το πράξει οι μόνοι γνωστοί ανίκανοι είναι αυτοί που τον περιβάλλουν και τον συμβουλεύουν για τις δεκάδες χαριστικές ρυθμίσεις που νομοθετεί αφειδώς.
Αυτοί που ζητούν να παρατείνει την εύνοια για τα ιατρεία των πανεπιστημιακών, αυτών των κατ΄ επάγγελμα «ερευνητών».
Αυτοί που του ζητούν να θεσμοθετήσει τους υπερ-διευθυντές. Αυτοί που προσπαθούν με απίθανα τερτίπια να καταργήσουν τα Επιστημονικά Συμβούλια για να κουκουλώσουν ερευνητικά προγράμματα με περίεργα φάρμακα που επιχορηγούνται δοκιμαστικά από φαρμακευτικές εταιρείες.
Ανίκανοι είναι αυτοί που πρασινίζουν τον μπαξέ που καλλιεργεί ο κ. Λοβέρδος.
Οι χιλιάδες γιατροί που εργάζονται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας είναι και ικανότατοι και αδιάφοροι για τις λοβιτούρες που επικαλείται ο υπουργός.
www.ygeianet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *