Ι.Σ. Αιγίου. Ψήφισμα γενικής συνέλευσης

                                      ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΙΣΑ 31.10.12

 

Η Γ.Σ. του Ι.Σ. Αιγίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31.10.12 ομόφωνα αποφάσισε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο:

 

 

1.Προάσπιση μαζί με όλη την κοινωνία της Αιγιάλειας της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Αιγίου. Διεκδικούμε άμεση στελέχωση με όλο το απαραίτητο προσωπικό των τμημάτων που παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα  λειτουργίας.

2.Αύξηση των δαπανών για την υγεία μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

3.Ειδικό πρόγραμμα επιχορηγούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των ανασφάλιστων μέσα από τις δομές του ΕΟΠΥΥ

4. Επανασχεδιασμός για υποχρεωτικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών

5.Επαναχορήγηση σε παραπληγικούς και λοιπούς βαριά πάσχοντες επιδομάτων που καταργήθηκαν και αναλώσιμου υλικού.

6.Επαναλειτουργία  των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ (Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό) στελεχώνοντάς τα με το απαραίτητο προσωπικό.

7.Σταδιακή μετατροπή των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.

8.Ελεύθερες συμβάσεις ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών με ΕΟΠΥΥ κατόπιν συλλογικής σύμβασης ΕΟΠΥΥ-ΠΙΣ με αντιμισθία, ανάλογα με τον αριθμό των ασφαλισμένων και όχι κατά πράξη και περίπτωση. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιούν οι κλινικοί γιατροί θα αποζημιώνονται κατά περίπτωση με πλαφόν και μετά από έγκριση ελεγκτή ΕΟΠΥΥ και αυστηρή εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.  Για τους εργαστηριακούς γιατρούς  να θεσπιστεί ανώτατο χρηματικό πλαφόν προβλεπόμενο στην συλλογική σύμβαση.

9. Επαναλειτουργία και αναβάθμιση του 184 χωρίς ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας και μείωση του κόστους λειτουργίας της υπηρεσίας μέσω δυνατότητας κλεισίματος ηλεκτρονικά ραντεβού.

10. Να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, με συμμετοχή των υπηρετούντων στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ  γιατρών, σε σύγχρονα και διεθνώς αποδεκτά προγράμματα προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης.

 

Ο Ι.Σ. Αιγίου συμμετέχει και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν οι ομοσπονδίες για τις μέρες συζήτησης και κατάθεσης των μέτρων για την ψήφιση του προϋπολογισμού και του 3ου μνημονίου.

Ο Ι.Σ. Αιγίου θα συμμετάσχει για την επιτυχία της Πανευρωπαϊκής Απεργίας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *