Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις μεταμοσχεύσεις με αφορμή την πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τις μεταμοσχεύσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.

Η πρώτη διοργανώνεται από το γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, στo χώρο της Καμάρας από τις 9 πμ μέχρι τις 8μμ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης εθελοντές θα διανείμουν έντυπο υλικό και θα ενημερώνουν για την προσφορά αγάπης – ζωής μέσα από την δωρεά οργάνων.

Η δεύτερη εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας εν Αθήναις και θα φιλοξενηθεί στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» με ώρα έναρξης τις 7 μμ.

«Στόχος της εκδήλωσής μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία αλλά και την κοινωνική ανάγκη της δωρεάς οργάνων σώματος, η οποία μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζει ζωή σε χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας» δήλωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας εν Αθήναις, Καίτη Γάκη Καψή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία του χειρουργού μεταμοσχεύσεων, Δημήτρη Γάκη με θέμα «Ταξίδι στο μαγικό κόσμο των Μεταμοσχεύσεων», θα αναγορευτεί πρέσβειρα της «Δωρεάς Ζωής» η Βούλα Πατουλίδου, ενώ θα τιμηθούν με το «Αριστείο» του Συνδέσμου ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ένωσης Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου, Θεόδωρος Δαρδαβέσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Λίτσα Αγγελίδου Πατρίκη.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/436969/enimerotikes-ekdiloseis-gia-tis-metamosheuseis-/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *