Π. Λαφαζάνης. Κάνατε “Καιάδα” τον ΕΟΠΥΥ, “μαύρη τρύπα” που καταβροχθίζει τα πάντα.

…………Στη Βουλή επικράτησε ένταση τη στιγμή της κατάθεσης της τροπολογίας. Εξοργισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «πραξικόπημα» δεδομένου ότι η ρύθμιση έρχεται τελευταία στιγμή, κατά παράβαση, κατήγγειλε, του κανονισμού της Βουλής: «Δεν μπορεί να χώνετε τελευταία στιγμή τον ΕΔΟΕΑΠ στη «μαύρη τρύπα» ΕΟΠΥΥ. Είναι πραξικόπημα. Το προεδρείο να σας εγκαλέσει στην τάξη» είπε ο Π. Λαφαζάνης. Έκπληκτος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας: «Δεν θα περίμενα να αντιδράσετε έτσι, ειδικά εσείς. Θα πρέπει να μπουν όλα τα ταμεία για να μην υπάρχει Ελλάδα 2-3 ταχυτήτων. Δεν το περίμενα από εσάς. Αν εξαιρούσα τους δημοσιογράφους είναι και οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι γιατροί που θέλουν εξαίρεση και δεν θα υπάρχει ΕΟΠΥΥ» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών λειτουργώντας στη λογική του… κοινωνικού αυτοματισμού!

«Δεν είστε δικτάτορας ελέω Τρόικας αλλά υπ. Οικονομικών μιας δημοκρατίας που πρέπει να σέβεται τους νόμους και τον κανονισμό της αίθουσας. Δεν έχετε δικαίωμα να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας και να δίνετε μαθήματα με ύφος Καίσαρα. Κάνατε “Καιάδα” τον ΕΟΠΥΥ, “μαύρη τρύπα” που καταβροχθίζει τα πάντα. Να μη βάλετε κανένα εύρωστο ταμείο, είναι υγιή όλα αυτά τα ταμεία και τα πάνε καλά.. Τα βάζετε για να τα βουλιάξετε και να καταστρέψετε κάθε ίχνος δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορείτε να συνεχίζετε έτσι… Ρωτώ το Προεδρείο: είναι συμβατά όλα αυτά;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα παρενέβη και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ: «Μας τιμωρείτε (σ.σ.: τους δημοσιογράφους) επειδή σήμερα προσφύγαμε κατά της Τραπέζης της Ελλάδας για το κούρεμα των ομολόγων των 90 εκατ. ευρώ;» είπε.

Το πλέον προκλητικό πάντως προήλθε από τον Στουρνάρα ο οποίος ήταν σαφής: «Ο λόγος που το προτείνω είναι γιατί όλα αυτά τα ταμεία χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, φόρους υπέρ τρίτων και την υποδομή του ΕΣΥ και αυτός είναι ο λόγος και καμία Τρόικα δεν το επιβάλλει. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *