Νέα από Αρκαδία. Εκτεταμένη διαφθορά

 

Είναι αλήθεια πως στη χώρα μας, παρά τη δεινή οικονομική κρίση που διερχόμαστε, τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα στη συλλογική αντίληψη, που άλλωστε είναι ανύπαρκτη. Οι πολιτικοί  μας λες και ζουν σε άλλο πλανήτη, αναλώνονται σε διαδικαστικές καθυστερήσεις και επικοινωνιακά τερτίπια, συνεχίζοντας  να ξεπερνούν τα όρια της ανευθυνότητας, από κοινού με τις  συντεχνίες  που αντιδρούν για να κρατήσουν τα «κεκτημένα», τους συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου που απειλούν να κατεδαφίσουν τα πάντα για να διατηρήσουν το σύστημα που τους πρόσφερε προνόμια και εξουσία και τους βουλευτές που πασχίζουν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τις πελατειακές σχέσεις, παρόλο που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μία πολύ μεγάλη αιτία του κακού, δηλαδή της παθογένειας του ελληνικού κράτους από τότε που ιδρύθηκε.

Τρανό παράδειγμα ανάλογης  συμπεριφοράς, που  καλεί τον κόσμο και τους πολιτικούς του νομού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ,   σε ενεργητική αντίσταση κι όχι παθητική αντίδραση, είναι η πρόταση του δημάρχου Ναυπλίου  Δημήτρη Κωστούρου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ναυπλίου. Μια απόφαση την οποία ο δήμαρχος θεωρεί ως πρόκληση και πολιτικό σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία.

Επανερχόμαστε δηλαδή σε πρακτικές όχι πολύ περασμένες, τότε που και στα μέρη μας οι  δικοί μας πολιτικοί με ερωτήσεις  στη Βουλή και ψηφίσματα συμπαράστασης ζητούσαν να μην καταργηθούν ή συνενωθούν σχολεία, εφορίες, και άλλες δημόσιες υπηρεσίες δυο και τριών ατόμων.  Λες και δεν γνώριζαν του λόγους για τους οποίους επιχειρούνται αυτές οι αλλαγές. Δεν ενδιαφέρονται, ακόμη και σήμερα  για τη μείωση των δαπανών στη λειτουργία του κράτους και δεν θέλουν την κατά το δυνατόν μείωση των προσωπικών επαφών μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων για να περιοριστεί η εκτεταμένη διαφθορά. Δεν θέλουν καν την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρει πλέον η τεχνολογία, όπως συμβαίνει σε όλες τις στοιχειωδώς εξελιγμένες χώρες του πλανήτη.

Συμπέρασμα: απαιτούνται πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες, όταν η πολιτική τάξη αρνείται να προσαρμοστεί στις ανάγκες των καιρών.

 

 

”Ταξιδεύοντας στα Παραμύθια”

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 , στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης θα γίνει Ημερίδα με θέμα: ”Ταξιδεύοντας στα Παραμύθια”. Είναι μια Ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το θεατρικό παιχνίδι , την αξία των παραμυθιών και τους τρόπους αξιοποίησης τους από γονείς , παιδιά και εκπαιδευτικούς. Η οργάνωση γίνεται από ¨το Τρένο της Χαράς¨ και την εκπαιδευτικό κ. Ελένη Κουσκουρέλου υπό την αιγίδα της Δημοτικής κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης . Είσοδος ελεύθερη

” Ένα τραγούδι για τον Ορφέα”

Το βιβλιοπωλείο Χαρτί και Μελάνι, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή το μυθιστόρημα του Νίκου Σιδέρη ” Ένα τραγούδι για τον Ορφέα” προσκαλούν τους φίλους της λογοτεχνίας σε μια συνάντηση με το συγγραφέα με θέμα: « Η παιδική ηλικία ως μήτρα του ενήλικου κόσμου». Τα ίχνη της παιδικής εμπειρίας διαπλάθουν τον οδηγό της φαντασίας και των συναισθημάτων του ενήλικου. Αγάπη, έρωτας, διαμάχη και φιλία σε συνθήκες δοκιμασίας, όπως αποτυπώνονται στο μυθιστόρημα ” Ένα τραγούδι για τον Ορφέα”, τροφοδοτούν τον στοχασμό πάνω σ’ αυτό το θέμα καθώς και στον τρόπο λογοτεχνικής προσέγγισής του.
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00 στα εντευκτήρια του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 25).

Δημοτικό Πολυιατρείο

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Μαρνέρης γνωστοποιεί τις προθέσεις του δήμου για δημιουργία Δημοτικού Πολυϊατρείου που, σε συνεργασία με το Παναρκαδικό νοσοκομείο, θα συμπληρώνει τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ) στην περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Κοσμά – Λεωνιδίου και Τυρού. Παράλληλα επιθυμία του δήμου είναι όπως το ιατρείο αυτό στοχεύει σε :
α) παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας – περίθαλψης και νοσηλείας στους κατοίκους και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου μας, β) εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε θέματα δημόσιας υγείας μέσα από ημερίδες, καμπάνιες ενημέρωσης, προληπτικούς ελέγχους, έρευνες, εμβολιασμούς, γ) παροχή υπηρεσιών πρόληψης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης, δ) λειτουργία τράπεζας αίματος και εφαρμογή προγραμμάτων εθελοντικής αιμοδοσίας, ε)  λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης, στ) λειτουργία ακτινολογικού εργαστηρίου με εξειδίκευση στους υπερήχου, ζ) λειτουργία πλήρους καρδιολογικού ιατρείου η) η βελτίωση του εξοπλισμού του Κ.Υ και των Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Υ), θ) απόκτηση 2 ασθενοφόρων ι) ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ και των Π.Υ με τις ελλείπουσες ειδικότητες, κ.λ.π.

Να μην κλείσει

Επιστολή ηλικιωμένων προς τους υπευθύνους του δήμου ώστε να μην κλείσει το ΚΑΠΗ στη γειτονιά Μπασιάκου προκαλεί αντιδράσεις στην κοινωνία της Τρίπολης και εξεγείρει τα ευαίσθητα αντανακλαστικά όλων. «Οι ηλικιωμένοι δεν είναι το δυσβάστακτο φορτίο της κοινωνίας, όπως το αντιλαμβάνονται κάποιοι «υπεύθυνοι» δημοτικοί σύμβουλοι, τονίζεται στην επιστολή, αλλά ενεργά μέλη που συμβάλλουν στη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών και του κοινωνικού ιστού μέσα από την προβολή της παράδοσης, την πείρα και τη σοφή καθοδήγηση σε δύσκολες καταστάσεις…». «Για το συγκεκριμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΠΗ πληροφορούμαστε ότι η δημοτική δαπάνη είναι ελάχιστη. Δεν το γνωρίζουμε γι αυτό ζητάμε να έχουμε μία υπεύθυνη δημόσια απάντηση από τον κ. Δήμαρχο: Τι στοιχίζει σήμερα η λειτουργία του παραρτήματος ΚΑΠΗ στη γειτονιά Μπασιάκου;
Από την πλευρά μας, τα υπογράφοντα μέλη (όπως και το σύνολο της ευρύτερης περιοχής) αποδεχόμαστε την αύξηση της τιμής των ποτών για την κάλυψη των εξόδων, ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία, εκτός, ίσως, από την διαφαινόμενη… εμπάθεια κάποιων μικρόνοων, που ελπίζουμε ότι θα καμφθούν μπροστά στο ηθικώς δίκαιο αίτημά μας». Δήμαρχε τ΄ ακούς;

Οι καταστροφές

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα μήλα της περιοχής από την προχθεσινή δυνατή νεροποντή και χαλαζόπτωση στην περιοχή της Μαντινείας είναι σοβαρότατες και ξεπερνούν κατά τους ειδικούς το 30%. Γι αυτό και ξεκίνησε η  διαδικασία μέσω του ΕΛΓΑ της καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν  γρήγορα οι παραγωγοί.

Βιολογικά προϊόντα

Λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων θα λειτουργήσει σύντομα  ο Δήμος της Τρίπολης στην  Πλατεία Βαλτετσίου, κάθε Παρασκευή, απόγευμα. Η πρόταση πέρασε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου της Τρίπολης, και αναμένεται να  έρθει σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση, ώστε στη συνέχεια πάρει το δρόμο για έγκριση απ’ την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Χαμογελάτε
Ήταν μια φορά ένας Γερμανός, ένας Ιταλός κι ένας Έλληνας. Ήθελαν να παντρευτούν γι αυτό πήγαν στο βασιλιά. Ο βασιλιάς τους είπε: “Θα δώσω μία γυναίκα στον καθένα. Όποιος την κάνει να φωνάξει περισσότερο την πρώτη νύχτα του γάμου, θα του δώσω το μισό βασίλειο.”
Μετά την πρώτη νύχτα του γάμου πάνε όλοι στον βασιλιά. Πρώτος ο Γερμανός λέει:
-Χθες έδωσα στην γυναίκα μου ένα δαχτυλίδι. Αυτή φώναξε και την άκουσε όλη η πολυκατοικία.
Δεύτερος ο Ιταλός λέει: -Χθές χάρισα στη γυναίκα μου ένα εξοχικό. Αυτή φώναξε και την άκουσε όλο το τετράγωνο.
Τελευταίος ο Έλληνας λέει: -Τι λέτε ρε ηλίθιοι; Εγώ έπλυνα τη μηχανή μου, άλλαξα τα λάδια της και μετά σκούπισα τα χέρια μου στις λευκές κουρτίνες. Η γυναίκα μου ακόμα φωνάζει.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Εκτεταμένη διαφθορά”

  1. Καλα ,πλακα κανετε ;;;

    Ο Ελληνας δεν εχει καταλαβει ΤΙΠΟΤΑ σχετικα με την “κριση” !

    Το 90% του πληθυσμου λεει : ” να φυγουν αυτοι οι ηλιθιοι που μας κυβερνουν για να ξαναγυρισουμε πισω στο 2008 ,που ημασταν καλα …” .
    Δηλαδη να ξαναγυρισουμε στην εποχη που κατακλεβαμε το αθλιο αυτο κρατος και τις επομενες γεννιες ,γιατι τοτε ηταν ωραια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τρια πουλακια παν ‘ ψηλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *