Νέες κινητοποιήσεις εξετάζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα κατανόησης για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, ο οργανισμός δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως πληρωμή των τεράστιων χρεών του.

Ο χρεοκοπημένος οργανισμός κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών του υποχρεώσεων συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 πάνω από 300 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς. Συγκεκριμένα ΔΕΝ έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Ιούνιο και για ιατρικές πράξεις – παρακλινικές – εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012.

Συνεχίζοντας την πολιτική του αιφνιδιασμού και των μονομερών αποφάσεων, το Υπ. Υγείας, απαξιώνοντας κάθε έννοια διαλόγου, με την εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και με τη θέσπιση οριζόντιων δραματικών μειώσεων στο κρατικό τιμολόγιο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και το 40%, χωρίς την ύπαρξη διαβούλευσης με κανένα συνδικαλιστικό ή θεσμικό ιατρικό φορέα, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την άσκηση της κλινικής και εργαστηριακής ιατρικής με όρους ποιότητας.

http://www.euro2day.gr/

One thought to “Νέες κινητοποιήσεις εξετάζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ”

  1. ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β, ΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ (ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 15%) ΣΤΟ Ε-ΔΑΠΥ ΑΝΑ ΑΣΘΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ;

    ΕΔΩ ΚΑΙ 2-5 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Π.Χ. ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 7.04 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 5.98, ΣΤΟ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΒΓΑΖΕΙ 4.91!!!!!
    ΣΕ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 30-50% ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *