Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του μαιευτηρίου «Γαία»

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του μαιευτηρίου «Γαία», έτοιμο για κινητοποιήσεις το προσωπικό του «Ερρίκος Ντυνάν» που παραμένει απλήρωτο.
«Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Δεν ξέρω, γιατί χθες τα έσπασαν», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος «Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Δεν ξέρω, γιατί χθες τα έσπασαν», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος Οι εργαζόμενοι του μαιευτηρίου που «φιλοξενείται» στο «Ντυνάν» είναι στον αέρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, που χθες δήλωσε: «Υπήρχε προθυμία να απορροφηθεί το προσωπικό, το 1/3 από τον κ. Αποστολόπουλο (σ.σ.: Γαία) σε άλλες υποδομές του, τα 2/3 από το “Ερρίκος Ντυνάν”, δηλαδή δεν θα είχαμε ανέργους. Θα τηρείτο η νομιμότητα, η δε “Γαία” θα έφευγε. Δυστυχώς, θα εφαρμοστεί το μισό της απόφασής μου, θα φύγει η “Γαία”. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Δεν ξέρω, γιατί χθες τα έσπασαν».

Οπως αναφέρει στο εξώδικό της προς το «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας, η «Γαία» ζητεί να της δοθεί χρόνος «νομίμου-εγκύρου (τμηματικής και όχι ομαδικής) απολύσεως των 400 εργαζομένων διά της καταβολής της προβλεπόμενης αποζημιώσεως και της κατ’ ακολουθίαν εγγραφής τους στο ταμείον ανεργίας».

Οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» την ίδια ώρα παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούλιο, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα άδειας. Το ίδιο είχε συμβεί και το μήνα Ιούνιο, η πληρωμή του οποίου έγινε εκπρόθεσμα στις 15 Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους ότι το επίδομα και η μισθοδοσία Ιουλίου και Αυγούστου μπορεί να μην τους καταβληθούν εντός του καλοκαιριού. Τα παραπάνω είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ), Γιώργος Υφαντής.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο αναφέρεται ότι:

«Και ενώ ο εργοδότης μας είναι υπερήμερος, κανείς δεν αναλαμβάνει την ελάχιστη υποχρέωση της ενημέρωσης των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας και σε πλήρη έλλειψη προγραμματισμού. Πού είναι κρυμμένη η διοίκηση, που τάχα κάθε μήνα ψάχνει για χρήματα, αλλά μόλις τα βρίσκει καλύπτει πρώτα τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της; Πού είναι ο “ανθρώπινος” κ. Λοβέρδος, που θα έπαιρνε αποφάσεις για τη σωτηρία του Ντυνάν; Δεν πάει άλλο. Τα παιχνίδια πρέπει να πάρουν τέλος. Οι υπεύθυνοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να σταματήσουν να παίζουν με τους εργαζομένους. Τέλος η ανοχή και ο εμπαιγμός. Ενημερώνουμε τη διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς ότι αν εντός των ημερών δεν μας καταβληθεί το επίδομα και ο μισθός μας, θα κατασκηνώσουμε με τις οικογένειές μας έξω από το Νοσοκομείο».

«Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου»,είπε ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος, Ανδρέας Μαρτίνης. «Τα προβλήματα της καθυστέρησης στη μισθοδοσία των εργαζομένων και στην καταβολή του επιδόματος θα λυθούν».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε χθες την πρότασή του για «αιμοδότηση του αιμορραγούντος» Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την παραχώρηση σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας (ΕΟΠΠΥ: το νέο ταμείο – ενοποιημένα ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΟΠΑΔ) αλλά και την προϋπόθεση για διεθνή διαγωνισμό διοίκησης της επιχείρησης. Τον εξορθολογισμό του Κοινωφελούς Ιδρύματος θα παρακολουθεί ο ίδιος -όπως έχει πει- μέσω των εκπροσώπων που έχει το υπουργείο στο διοικητικό συμβούλιο του «Ερρίκος Ντυνάν».

Οσον αφορά την απομάκρυνση του «Γαία» από το «Ερρίκος Ντυνάν», παίρνει παράταση μέχρι το τέλος του μήνα, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *