Νέα από Αρκαδία. Για την αναζωογόνηση του Κινήματος

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλλουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ   για  να αναστήσουν  και πάλι το κόμμα  στην περιοχή, όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό και η προχθεσινή επίσκεψη Σαχινίδη με τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε και τους προβληματισμούς που καταγράφηκαν. Τούτο γιατί  το τελευταίο που θα ήθελαν  όλοι είναι  να εξαϋλωθεί το Κίνημα που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα δικά  τους χέρια. Βέβαια, με την ουσιαστική κατάργηση των νομαρχιακών επιτροπών από τον νέο αρχηγό και την αντικατάστασή τους από επιτροπές ανασυγκρότησης, η ουσία δεν αλλάζει. Η κατάρρευση του Κινήματος συνεχίζεται , όπως τουλάχιστον δείχνουν οι νέες σφυγμομετρήσεις και ο κατήφορος δεν έχει τέλος.  Προφανώς και δεν μπορεί να χρεώσει ολοκληρωτικά κανείς την καταστροφή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στο νέο αρχηγό της. Έκανε λάθη, ασφαλώς, πολλά. Προχώρησε σε λαθεμένες  κινήσεις, πήρε  αποφάσεις που δεν συνάδουν με την οξύνοια που τον διακρίνει, έκανε επιλογές που θα έπρεπε να είχε αποφύγει, αλλά δεν ευθύνεται για τα πάντα.
Αυτά όμως ανήκουν στην  ιστορία πλέον. Σημασία έχει το σήμερα. Στο πώς θα καταφέρει να βγάλει τον χώρο από το τέλμα και να επαναπατρίσει μέρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που απορροφήθηκαν από όμορους πολιτικούς χώρους. Αυτό είναι το στοίχημα του Βενιζέλου και από το αν το κερδηθεί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η δική του τύχη όχι μόνο στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και έναντι του ιστορικού τού μέλλοντος. Προϋπόθεση όμως είναι να αλλάξει και ο ίδιος όπως και όλη η σημερινή νομεκλατούρα. Μπορεί να είναι ίσως αργά, για πολλούς, και για πολλά, όμως υπάρχει ακόμη χρόνος να αποδείξουν  ότι όταν μιλάνε για το «όλον ΠΑΣΟΚ», είναι διατεθειμένοι να το κάνουν και πράξη.  Και το «όλον ΠΑΣΟΚ» προϋποθέτει  μοίρασμα ρόλων, κατανομή αρμοδιοτήτων και εξουσιών, απαγκίστρωση από περιβάλλοντα, λάθη του παρελθόντος. Με δυο λόγια, προϋποθέτει περίσσευμα καρδιάς.
Η ευκαιρία προσφέρεται με το συνέδριο του κόμματος που έχει οριστεί για τον ερχόμενο χρόνο, στο οποίο θα καταγραφεί καθαρά, λιτά και κατανοητά ποια η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, ποιες οι πολιτικές θέσεις του σήμερα και πώς δουλεύει ως οργάνωση. Προϋπόθεση προς τούτο να γίνει  ένα νέο Καταστατικό και βάσει αυτού να προχωρήσουν στην  εκλογή ηγεσίας και οργάνων, με διαφάνεια και ελεύθερες υποψηφιότητες, χωρίς λίστες και άλλα παλαιοκομματικά τερτίπια. Αν τον επανεκλεγεί ο κ. Βενιζέλος, συνεχίζει – αλλιώς, ο επόμενος.

Είναι διατεθειμένος να το κάνει; Θα κερδίσει το στοίχημα. Αλλιώς…

 

 

 

Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2012.

Το Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30 και απευθύνεται προς τους αρμόδιους φορείς, την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, τις Ενώσεις Πολιτών, τον Τύπο και τα ΜΜΕ αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στελέχη της ΕΕ, ενώ εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια, όπως η ενέργεια, τα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με μοχλό τη διάδραση μεταξύ ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα διεξαχθεί επίσης σεμινάριο που απευθύνεται στον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και τα μέσα και εργαλεία που διαθέτουν το ΕΚ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκόλυνση του έργου τους όσον αφορά την κάλυψη της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Γιορτή αεροπορίας

Τετραήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην 124 ΠΒΕ για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την  Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την 11 Νοεμβρίου, με επίσημη δοξολογία ανήμερα τα εορτής  στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο χώρο της 124 ΠΒΕ και ανάγνωση της  Ημερήσιας Διαταγής του  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Στο χώρο της 124 ΠΒΕ θα λειτουργήσει στατική έκθεση για το κοινό από την Πέμπτη ως και την Κυριακή  από 12:00 έως 17:00 (για την Πέμπτη) και για τις υπόλοιπες ημέρες (9,10 και 11 Νοεμβρίου ) από 09:00 έως 17:00. Για ομαδικές επισκέψεις  σχολείων , συλλόγων, σωματείων κλπ., πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα η Μονάδα , τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα , για τον αριθμό των επισκεπτών, τα στοιχεία των υπευθύνων συνοδών και τα μέσα μεταφοράς.

Αλλαγή ώρας

Η αλλαγή σε Χειμερινή ώρα γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ταυτόχρονα. Έτσι την ημέρα της αλλαγής της ώρας από θερινή σε χειμερινή ώρα, πρέπει να βάλουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω στις 3 τα ξημερώματα. Για φέτος η αλλαγή αυτή  θα γίνει την Κυριακή 28  Οκτωβρίου 2012. Η αλλαγή από θερινή ώρα σε χειμερινή ώρα εφαρμόστηκε πρώτη φορά κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο για να εξοικονομηθούν πόροι από τα εμπόλεμα κράτη. Εφαρμόστηκε ξανά στον δεύτερο παγκόσμιο και καθιερώθηκε μετά την ενεργειακή κρίση του 1973.

Εγκαίνια γραφείων

Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη θα γίνουν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, με ομιλία  επί της πλατείας Κολοκοτρώνη μπροστά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κέντρα νεοσυλλέκτων

Απαντώντας ο υφυπουργός  Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελας σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Αδριανού  αναφέρει ότι «κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς». Τα 8 αυτά Κέντρα Νεοσυλλέκτων, όπως παραθέτονται στη λίστα, είναι αυτό  της Καλαμάτας το Κέντρο Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα Αττικής, το Κέντρο Πυροβολικού στη Θήβα, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, το Κέντρο Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη, το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, στη Λαμία, το 2/39 ΣΕ στο Μεσολόγγι και το 586 Τάγμα Πεζικού, στα Γρεβενά, ως εναλλακτικό.

Αντιδράσεις Ναυπλιέων

Στην απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης για κοινή εκπαίδευση των οπλιτών και των τριών Κλάδων, γιατί «οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους», ενώ για το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού, θα λειτουργήσει ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων Μηχανικού».

Κατόπιν αυτού, ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Κωστούρος καλεί σε ενεργητική αντίσταση κι όχι παθητική αντίδραση φορείς και σωματεία της πόλης γιατί «αποτελεί πρόκληση και πολιτικό σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία  η απόφαση να κλείσει το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, να διατηρηθεί το στρατόπεδο της Σπάρτης και να αναβαθμιστεί αυτό της Τρίπολης».

Χαμογελάτε

Τρεις φίλοι συζητούν σχετικά με τις συμπτώσεις:
-Η γυναίκα μου διάβαζε την “Ιστορία δύο πόλεων” και γέννησε δίδυμα!
-Η δικιά μου διάβαζε τους “Τρεις σωματοφύλακες και γέννησε τρίδυμα!
Τότε ο τρίτος πετάγεται από τη θέση του πανικόβλητος και φωνάζει:
-Ωχ, πρέπει να πάω αμέσως στο σπίτι μου! Την ώρα που έφευγα η γυναίκα μου διάβαζε το “Ο Αλή Μπαμπά και οι σαράντα κλέφτες”

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Για την αναζωογόνηση του Κινήματος”

  1. Ολα τα’χε η Μαριωρη ,ο φερετζες της ελειπε !

    Σ’αυτη την αθλια κατασταση που ειναι η χωρα ,μονο η ανασυγκροτηση του ΠΑ.Σ.Ο.Κ μας ελειπε …
    Το κομμα που καταργησε την αξιοκρατια , που εκανε τον ακαματη ηρωα ,που διελυσε ολες τις υποδομες του κρατους ,που καθιερωσε το “…οτι δηλωσεις εισαι …” ,που βοηθησε να ανεδειχτουν ολα τα αρνητικα της φυλης ,που , που ,που … θελει τωρα να ανασυνταχτει ;;;

    ΒΟΗΘΕΙΑ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *