Καταγγελία της συκοφάντησης του Ιατρικού Κλάδου στα ΜΜΕ . Από τον Μπόλαρη (Υφ. υγείας&Κ.Α.)

Πειραιάς,  11-8-2011
Α.Π.     4051

Ε Π Ε Ι Γ Ο Υ Σ Α    Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Προς
τον Υφυπουργό Υγείας & Κ.Α.
κ. Μπόλαρη Μάρκο

ΘΕΜΑ:  « Καταγγελία της συκοφάντησης του Ιατρικού Κλάδου στα ΜΜΕ »

Για άλλη μία φορά συκοφαντήθηκε  -χωρίς να δοθούν στοιχεία-  ο Ιατρικός Κόσμος της χώρας με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας κ. Μπόλαρη,  ο οποίος στην προσπάθειά του να καλύψει παραλείψεις στην περίθαλψη που πρέπει να τυγχάνουν οι πολίτες,  βρήκε άλλοθι για την αναποτελεσματικότητα τους μεταφέροντας την ευθύνη στον Ιατρικό-Επιστημονικό Κόσμο της χώρας.

Σε εμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή σήμερα (8-9 πμ. mega tv) αναφέρθηκε σε κύκλωμα ιατρών που λυμαίνονται το χώρο και στέλνουν στο εξωτερικό πάσχοντες για φυσική-ιατρική αποκατάσταση, ενώ υπάρχουν στην Ελλάδα αντίστοιχοι φορείς.  Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας για τη συκοφάντηση του κλάδου,  του ζητάμε άμεσα να απαντήσει στα εξής:

Φταίνε οι ιατροί που οι ασθενείς φεύγουν στο εξωτερικό για αποκατάσταση,  για το γεγονός ότι:

1.    Στα 4 κρατικά Κέντρα Αποκατάστασης που λειτουργούν στη χώρα (Ασκληπιείο Βούλας,  ΚΑΤ,  Θριάσιο,  Αγ. Ανάργυροι) υπάρχει πληρότητα 100% και λίστα αναμονής 6-12 μήνες;
2.    Επί 2 χρόνια δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κρεββάτι φυσικής-ιατρικής αποκατάστασης;
3.    Στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας οι ασθενείς από 30 που ήταν,  έχουν φτάσει τους 2;
4.    Η Ηγεσία του Υπουργείου  -όπου υπηρετεί ως Υφυπουργός ο κ. Μπόλαρης-  καθυστέρησε επί 2 χρόνια να ανακαλέσει τις αποσπάσεις 70 εργαζόμενων στο ΚΑΦΚΑ Λουτρακίου;
5.    Τα ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και Ρόδου έχουν πληρότητα 100%,  αλλά με χρονίως πάσχοντες και όχι με άτομα που χρήζουν φυσικής-ιατρικής αποκατάστασης;

Όσον αφορά τις ιατρικές επιτροπές για τα χορηγούμενα επιδόματα αναπηρίας,  σας επισυνάπτουμε παλαιότερο έγγραφό μας προς την Περιφέρεια Αττικής (με Α.Π.   2426/9-9-2010),  με το οποίο προτείναμε να γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος από  ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και κάθε μήνα να γίνεται κλήρωση των μελών που θα συμμετέχουν,  δεδομένου ότι οι επιτροπές αυτές είναι άμμισθες.  Με τον τρόπο αυτό τυχόν φαινόμενα κατάχρησης θα απεμπολούνταν.  Φταίνε οι ιατροί και τους κατηγορείτε συλλήβδην,  που η πρότασή μας αγνοήθηκε;

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία της χώρας να σταματήσει επιτέλους να συκοφαντεί χωρίς στοιχεία τους ιατρούς,  προσπαθώντας να δημιουργήσει άλλοθι στην επερχόμενη λαίλαπα της περαιτέρω υποβάθμισης της περίθαλψης του Λαού,  χρησιμοποιώντας τον Ιατρό ως δόλωμα και στόχο.  Να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε !

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ως θεσμικά ιατρικά όργανα και ΝΠΔΔ-σύμβουλοι του Υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να ανεχθούν τη συκοφάντηση του Κλάδου.  Διεκδικούν τη γνώση και τη συμμετοχή στην επίλυση των θεμάτων της αρμοδιότητάς τους και τον ρόλο τους αυτόν δεν πρόκειται να τον απεμπολίσουν !

Ζητάμε άμεση αποκατάσταση του συνόλου των ιατρών από τον κ. Μπόλαρη,  αν έχει ονομαστικά στοιχεία να μας τα αποστείλει για να προχωρήσουμε σε πειθαρχικές διαδικασίες,  καθώς  επίσης και να απαντήσει στα ερωτήματά μας,  προκειμένου να βελτιωθεί η παρεχόμενη περίθαλψη στους πολίτες.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ  ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                   ΠΑΥΛΟΣ  ΣΑΡΩΦ

One thought to “Καταγγελία της συκοφάντησης του Ιατρικού Κλάδου στα ΜΜΕ . Από τον Μπόλαρη (Υφ. υγείας&Κ.Α.)”

  1. Αυτες τις ημέρες ζούμε μια πρωτοφανή προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ιατρικού σώματος. Ειναι σαφές τι επιδιώκουν: να στρέψουν τον ελληνικό λαό εναντίον των ιατρών και να περάσουν τα βρωμερά σχέδιά τους για την υγεία. Γρηγορείτε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *