Αποδοχή της υπ.αριθ.276/10 Γνωμοδότησης του Δˈ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις έννομες συνέπειες της επίσχεσης εργασίας των ιατρών του Ε.Σ.Υ.

O Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε σήμερα αποδεκτή την υπ.αριθ.276/10 ομόφωνη γνωμοδότηση του Δˈ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα ακόλουθαː
1ον. Οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες.
2ον. Οι ανωτέρω ιατροί δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβαίνουν σε επίσχεση της μελλοντικής τους εργασίας.
3ον. Ο ως άνω χρόνος δεν υπολογίζεται για την καταβολή σε αυτούς επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική τους εξέλιξη όσων εξ αυτών υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας.
Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, διασφαλίζεται η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον στις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *