Λοβέρδος.Yπάρχει μίσος μεταξύ των γιατρών, ψευδοεπιχειρήματα περί της τιμιότητος και ψευδοεπιστημονικά..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε την Πέμπτη ότι βρέθηκε σε δίλλημα, όσον αφορά τις επιλογές του για τα κονδύλια που αφορούν ερευνητικά προγράμματα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ στον τομέα της υγείας.

Κυρίες και κύριοι, είχα κάνει μια αναφορά πριν από δύο εβδομάδες, δεν είχε γίνει αντιληπτό το νόημά της, ότι αντιμετωπίζω με πολλή προσοχή τον ανταγωνισμό των γιατρών και κάποιων νοσοκομείων σε ό, τι αφορά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Και σε αυτό το Υπουργείο αντιμετωπίζουμε αυτά που και σε άλλα Υπουργεία συμβαίνουν, θέματα διαφθοράς. Το επιπρόσθετο στοιχείο που αντιμετωπίζουμε σε αυτό το Υπουργείο είναι ότι υπάρχει μίσος μεταξύ των γιατρών και των νοσοκομειακών μονάδων, ένα μίσος που διοχετεύεται με ψευδοπολιτικά επιχειρήματα και ψευδοεπιχειρήματα περί της τιμιότητος και ψευδοεπιστημονικά.
Η ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει καμία διάθεση να αναδεχθεί μομφές από κανέναν τέτοιον τύπο. Είχαμε δύο λύσεις, η πρώτη λύση είναι να επιστρέψουμε τα χρήματα στον κ. Χρυσοχοΐδη και να πούμε ότι η ιατρική κοινότητα είναι ανίκανη με τρόπους ομαλούς να κάνει έρευνα. Ή αν είναι να κάνει, ας την κάνει μόνη της.
Δεν σας κρύβω ότι πέρασα από αυτή τη σκέψη ακούγοντας ανθρώπους κατά τεκμήριο και κατά την κοινωνία σοβαρούς να ανταλλάσσουν μομφές οι μεν για τους δε, είτε πρόκειται για την ψυχική υγεία, είτε πρόκειται για τη δημόσια υγεία, ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με το Υπουργείο μας.
Η δεύτερη λύση στην οποία τελικώς και προσχωρώ είναι να αντικειμενικοποιήσω όσο γίνεται περισσότερο, τη σχετική διαδικασία αίροντας και από τις πλάτες των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου που βάζουν την υπογραφή, γιατί εμείς και οι Υφυπουργοί δεν υπογράφουμε, αλλά δεν θέλουμε να βγάλουμε από τους ώμους μας
την πολιτική ευθύνη και να την βάλουμε στους ώμους των Γενικών Γραμματέων και να λέμε μετά εμείς «Εμάς ρωτάτε; Τον κύριο τάδε και τον κύριο τάδε». Αυτό είναι άνανδρο!
Ορίσαμε ως εξής δυο επιπρόσθετες διαδικασίες που αν κι αυτές δεν πείσουν, τα προγράμματα θα επιστρέψουν στον κ. Χρυσοχοΐδη όλα τα χρήματα. Γιατί ο χώρος θα αποδειχθεί ανίκανος να τα απορροφήσει.

Η συνέντευξη Λοβέρδου 11-8-11

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *