ΥΥΚΑ. ‘Νυστέρι’ Ράιχενμπαχ

Τη δημιουργία επιτροπής εκατό ‘σοφών’, οι οποίοι θα προτείνουν λύσεις στα θέματα της Υγείας, συμφώνησαν το απόγευμα της Τρίτης ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η συνεργασία ήταν ουσιαστική και πως η ελληνική πλευρά ζήτησε τεχνική υποστήριξη για μία σειρά θεμάτων που την ενδιαφέρουν.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το ΕΣΠΑ, ο τουρισμός Υγείας, η διοίκηση των νοσοκομείων, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η τιμολόγηση των φαρμάκων, ο ΕΟΠΥΥ και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι θα συσταθεί επιτροπή σοφών, από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες και – μεταξύ των άλλων – θα προωθηθεί η διοικητική αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε λόγο για καλή συνεργασία με τον υπουργό και δήλωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου η χώρα μας να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου.

Δηλώσεις

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

‘Είχαμε μια ουσιαστική συνομιλία στο πλαίσιο των συνεργασιών μας με τις επιτροπές οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τα διάφορα θέματα στα οποία χρειαζόμαστε την τεχνική βοήθεια και κυρίως από τη Γερμανία, που είναι η χώρα η οποία έχει την ευθύνη της τεχνικής βοήθειας για το Υπουργείο Υγείας.Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Περισσότεροι από εκατό τεχνοκράτες, Έλληνες και Ευρωπαίοι, συνεργάζονται για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Υπουργείου, αλλά και άλλες επιλογές πολιτικής που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει στο πλαίσιο των δανειακών της συμβάσεων.

Βεβαίως, προβάλλαμε τη στρατηγική του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, διότι θέλουμε να συνδυάσουμε τη φήμη της χώρας μας, την οποία οφείλει στις φυσικές, πολιτισμικές και ιστορικές της δυνατότητες, με την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου.

Επίπεδο το οποίο μπορούν να εξασφαλίσουν το επιστημονικό προσωπικό στη χώρα μας και να συνδυάσουμε με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τις καλές υπηρεσίες με τις υποδομές του Ελληνικού Δημοσίου και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων’.

Υποστήριξη

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε:

‘Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεται για ανταλλαγή απόψεων πάνω στη δουλειά που μας έχετε ζητήσει να κάνετε.

H Task Force υποστηρίζει το Υπουργείο σε αρκετούς τομείς στα πλαίσια του μνημονίου κατανόησης, το οποίο έχει υπογραφεί με Γερμανία, όπου ο Υπουργός θέλει ακόμη περισσότερη υποστήριξη.

Έχουμε, επίσης, συζητήσει κάποια ακόμη σημαντικά ζητήματα πολιτικής όπου ο Υπουργός πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις στο άμεσο μέλλον.

Ο υπουργός ξεκάθαρα ελπίζει ότι με την επόμενη δόση μετά την έκθεση της τρόικα, οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν στις εταιρείες και χαίρομαι που μοιράστηκε μαζί μας μια από τις μεγάλες επιθυμίες του για το μέλλον, την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Ελλάδα.

Μια πραγματικά δυνατότητα υπάρχει εκεί, η οποία πιστεύω πάρα πολύ ότι μπορεί να προχωρήσει’.

Δ.Κ

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=19951

One thought to “ΥΥΚΑ. ‘Νυστέρι’ Ράιχενμπαχ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *