Οι υγειονομικές δαπάνες και όχι οι αμυντικές θα έστελναν την Ελλάδα στην οικονομική κόλαση

Τελικά δεν ήταν οι αμυντικές δαπάνες ούτε οι εξοπλισμοί που παραλίγο να έστελναν την Ελλάδα στην κόλαση της τέλειας οικονομικής καταιγίδας όπως το περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αλλά ο  Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Για μία ακόμη φορά από τα χείλη του πλέον αρμόδιου υπουργού ακούγεται η πικρή αλήθεια την οικονομική
κατάσταση της χώρας και ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιος ευθύνεται για την παράταση της αγωνίας για την αποταμίευση της επόμενης δόσης. Δεν ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ούτε οι συνήθεις ύποπτοι οι εξοπλισμοί διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν πια αλλά το κομμάτι της υγείας και της περίθαλψης της χώρας που
απορροφά τεράστια ποσά εδώ και δεκαετίες χωρίς κανένας να έχει τολμήσει όλα αυτά τα χρόνια να ερευνήσει που πάνε τα χρήματα σε αυτό το βαρέλι χωρίς πάτο.

Με 33.000 συνταξιούχους φαντάσματα μόνο στο ΙΚΑ και πόσα ακόμα στα άλλα ταμεία είναι άξιο να απορεί κανείς για το πώς δεν ήταν μεγαλύτερο το επιπλέον έλλειμμα 1 δις ευρώ που κατέγραψε ο ΕΟΠΥΥ και ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών μόλις πριν από 3 εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών,  «Χάσαμε τον ύπνο μας πριν 20 ημέρες όταν ο ΕΟΠΥΥ μας είπε ότι έχει έξτρα έλλειμμα 1 δις ευρώ. Παραλίγο να τιναχτούν στον αέρα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Τελικά αυτό που έχει σημασία στην Ελλάδα είναι να μην σου βγεί το όνομα γιατί μετά δεν υπάρχει σωτηρία….

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *