1.473 περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει, ελάμβαναν την σύνταξή τους.

Το όργιο καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων δεν έχει τέλος. Μετά την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ που κατέγραψε 8.000 συνταξιούχους που ελάμβαναν σύνταξη αλλά δεν εμφανίσθηκαν να απογραφούν, το ΙΚΑ εντόπισε 1.473 περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει, ελάμβαναν την σύνταξή τους. Το ποσό που ζημίωναν μηνιαίως το ΙΚΑ φθάνει τα 1.882.282,17 ευρώ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ έχει ξεκινήσει την απογραφή των συνταξιούχων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων είσπραξης συντάξεων από μη δικαιοδόχα πρόσωπα. Αρχικώς προχώρησε στον έλεγχο καταβολής συντάξεων σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν από το έτος 1920.

Μέχρι σήμερα από τον έλεγχο στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα συνταξιούχων προέκυψε ότι εντοπίσθηκαν 1.473 περιπτώσεις που ενώ είχαν αποβιώσει, συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων. Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος προέβησαν άμεσα στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για διακοπή καταβολής της σύνταξης και καταλογισμό των παρανόμως εισπραχθέντων ποσών.

Η διοίκηση του ταμείου έδωσε οδηγίες στα υποκαταστήματα για τη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών κατά των προσώπων που εισέπραξαν ποσά ενώ δεν ήταν δικαιούχοι. Ο έλεγχος των συντάξεων και η απογραφή των συνταξιούχων συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *