Βουλή: Ανταλλαγή πυρών για την Υγεία

Έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας, άσκησε την Παρασκευή στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κόμματος προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ‘η καταστροφή δεν θα έρθει. Είναι ήδη εδώ. Είναι εδώ μας χτυπά την πόρτα και απειλεί συνανθρώπους και εμάς τους ίδιους’.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως όπου πήγε το ΔΝΤ διαλύθηκε η οικονομία και υποβαθμίστηκαν οι δείκτες υγείας, όπως το προσδόκιμο επιβίωσης του πληθυσμού.

Η Ελλάδα – είπε – ήταν μία ανεπτυγμένη χώρα και τώρα έχει ελλείψεις φαρμάκων: ‘Τι μπορεί να κάνει συνταξιούχος, με 400 ευρώ σύνταξη;’, αναρωτήθηκε.

Για την αναμενόμενη καταβολή της δόσης του δανείου, σημείωσε ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ, τα 25 θα πάνε στις τράπεζες και ούτε ένα ευρώ στον ΕΟΠΥΥ.

Βραβείο

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δήλωση του πρωθυπουργού, περί βραβείου Γκίνες:

‘Ο κ. Σαμαράς αντί να πει στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε ανθρωπιστική κρίση και πως δεν μπορούν να ζητάν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βγήκε στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είπε να πάρουμε το βραβείο Γκίνες, διότιί αυτό που κάναμε ήταν επίτευγμα.

Είναι επίτευγμα για τον κ. Σαμαρά που έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους, που δεν μπορούν συνάνθρωποί μας να πάρουν φάρμακα’;

Δόση

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, το 1,5 δισ. θα διατεθεί στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξοφληθούν τα παλαιά του χρέη.

Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας δεν διακρίνονται σε δημιουργικές και καταστροφικές:

‘Οι πολιτικές δυνάμεις διακρινόμαστε σε σχέση με την αποτελεσματικότητά μας. Δεν επιθυμώ να αδικήσω καμία πτέρυγα. Κριτής είναι ο λαός. Προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του λαού’.

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=19900

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *