M. Σαλμάς. Φθηνότερα φάρμακα από τις αρχές Νοεμβρίου

Μεσοσταθμικά, τα φάρμακα θα είναι φθηνότερα κατά 16% από την 1η Νοεμβρίου, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, προσθέτοντας ότι: «Υπάρχουν φάρμακα που θα τα βρει κάποιος στο 1/4 της τιμής… Ούτε ένα φάρμακο από τα περίπου 11.000 δεν θα πάρει ούτε ένα λεπτό αύξηση».

Ο κ. Σαλμάς είπε πως το ένα δισ. ευρώ που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ «αφορά στα παλιά χρέη, μέχρι το τέλος του 2011» και διευκρίνισε:

«Υπήρχε νόμος την άνοιξη, που έλεγε ότι τα χρέη των μητρικών ταμείων δεν είναι χρέη του ΕΟΠΥΥ, είναι χρέη που είχαν το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ, ο ΟΑΕ και ο ΟΠΑΔ. Μέχρι τέλη του 2011 είχαν μετρηθεί, πριν ενταχθούν τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, πόσες οφειλές είχαν προς τρίτους και είχε βρεθεί ότι είναι 1,5 δισ. και με νόμο την άνοιξη του 2012, που ψήφισε η Βουλή, αποφασίστηκε ότι από τα 6 δισ. (από τη δόση των 31,5 δισ.) που θα μοιράζονταν από τους δανειστές μας στην αγορά για οφειλές προς τρίτους, το 1,5 δισ. θα το έπαιρνε ο ΕΟΠΥΥ για να πληρωθούν οι προμηθευτές…».

«Αν πετύχουμε, όλα θα αυτορυθμιστούν» είπε τέλος, σημειώνοντας πως η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης εξαρτάται από το αν θα διορθώσει αυτά που είναι παρενέργειες πολιτικών διαχειρίσεων των τελευταίων δεκαετιών που σήμερα τα πληρώνουμε. «Αλλά εδώ είμαστε για να τα διορθώσουμε» τόνισε.

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *