Θα τρώω ληγμένα μέχρι… της τελικής λήξεώς μου

Μετά και την αγορανομική διάταξη σύμφωνα με την οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται μισοτιμής και ληγμένα προϊόντα, καθώς οι εταιρείες θέλουν να τα ξεφορτωθούν, είδα πλέον καθαρά το μέλλον που μου ετοιμάζουν: θα τρώω ληγμένα, θα παίρνω ληγμένα φάρμακα, θα παρακολουθώ ληγμένες εκπομπές στην τηλεόραση (όσο και αν τα κανάλια προσπαθούν να μου περάσουν τις επαναλήψεις ως μια καλή ευκαιρία να θυμηθώ το παρελθόν της αθωότητας και της ανεμελιάς), θα ζω σε μια χώρα με ληγμένους πολιτικούς, ληγμένη αξιοπρέπεια, ληγμένη αξιοπιστία. Μέχρι της τελικής λήξεώς μου.

Και τότε: «Η πλατεία θα μείνει έρημη / σα μια ζωή που όλα τάδωσε, κι όταν ζήτησε κι αυτή / λίγη επιείκεια / της την αρνήθηκαν. / Χωρίς όνειρα να μας ξεγελάσουνε και δίχως φίλους πια / να μας προδώσουν…». Τα έγραφε χρόνια πριν ο Τάσος Λειβαδίτης και εγώ θαύμαζα τη φαντασία και τον ποιητικό του οίστρο. Δεν καταλάβαινα ότι απλώς προέβλεπε όσα με περίμεναν.
Μετά τιμής
Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, «Το μόνο αντίδοτο στη φτώχεια είναι η αλληλεγγύη»: Με αυτό το σύνθημα οι εξαιρετικά δραστήριοι Γιατροί του Κόσμου προσπαθούν να αφυπνίσουν την κοινωνία. Στόχος της εκστρατείας τους, και της δημιουργίας ενός «Κουμπαρά αξιοπρέπειας», να συγκεντρωθούν φάρμακα, τρόφιμα και χρήματα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν τη βοήθειά τους. Ενημερωθείτε για το δράση τους στο http://mdmgreece.gr/. Και, όσοι μπορείτε, βοηθήστε.

[Πηγή: tovima.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *