48ωρος απεργιακός «πυρετός» στη χώρα

Σε 48ωρο απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα με κινητοποιήσεις εργαζομένων από όλους τους κλάδους.

Τον “χορό” των κινητοποιήσεων άνοιξαν μηχανικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και γιατροί.

Συγκεκριμένα σήμερα απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί (σήμερα και αύριο), οι οδοντίατροι της Αθήνας, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές και δικηγόροι οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60), συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων (δικηγόρων, μηχανικών, κ.λπ.), στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που έχουν αποφασίσει. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.  Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία του ΔΣΑ, του ΤΕΕ και των άλλων Συλλόγων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης

Με σύνθημα “να μην περάσουν τα νέα μέτρα που εξοντώνουν κοινωνία και οικονομία” κηρύχθηκε η γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποίησεις συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί, δικηγόροι, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ και τράπεζες και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων. Κλειστά αναμένεται να είναι τα εμπορικά καταστήματα (με αποφάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της ΓΣΒΕΕ).

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και στο Τραμ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. Για να διαβάσετε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα πατήστε εδώ.

Οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας θα “σηκώσουν χειρόφρενο” από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλο το 24ωρο ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με στάση εργασίας από τις 10 π.μ.έως τη 1 μ.μ.

http://www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *