Νέα από Αρκαδία. Ας αποφασίσουν τι θέλουν

Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Όταν δεν θέλεις να κάνεις κάτι ή όταν δεν μπορείς, πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Μεταθέτεις τις ευθύνες από πάνω σου και αφήνεις κάποιους άλλους να βγάλουν, αν μπορούν, τα κάστανα από τη φωτιά, ή σφυρίζεις αδιάφορα περί ανέμων και υδάτων. Το ίδιο έγινε και με τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας πάνω στην πρόταση Κακλαμάνου σχετικά με την σύσταση εξεταστικής του δήμου επιτροπής για την υπόθεση των τιμολογίων και των παραστατικών που αφορούν στα απορρίμματα της Τρίπολης. Μια πρόταση σωστή και ασφαλής για την εξαγωγή συμπερασμάτων και για  την παρέμβαση του εισαγγελέα, αν κάτι αποκαλύπτετο. Όμως ο περισσότεροι σύμβουλοι το έστριψαν δια του αρραβώνος, ψιθυρίζοντας…  ναι μεν αλλά. Γιατί σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μεν ένας αρνήθηκε, ο άλλος είπε να πάνε τα στοιχεία στον εισαγγελέα ή το ΣΔΟΕ, αν υπάρχουν, και ο τρίτος την… κοπάνησε.

Η κολοκυθιά λοιπόν καλά κρατεί. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, λέει ο σοφός λαός μας.   Και από την πεπατημένη αυτή δεν ξεφεύγουν οι εκπρόσωποί μας στη τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί ή  θέλουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μέσα από διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου, που έστω και εμμέσως μπορούν να διερευνηθούν και όλο αυτό το πήγαινε έλα και οι κατηγόριες να σταθούν  ή είναι άνθρακες ο θησαυρός και για μια ακόμα φορά παραμυθιάζονται  ότι θα βγάλουν κάποια άκρη με την πολύφερνη μάχη κατά των σκουπιδιών.

Δεν γίνεται οι υπηρεσίες άλλων δήμων που είχαν το ίδιο πρόβλημα να το έχουν λύσει  και οι δικοί μας να βρίσκουν τη μια δικαιολογία μετά την άλλη για να μην κάνουν τίποτε… Και εντάξει οι τοπικοί μας άρχοντες  είναι αφερέγγυοι, ξεχνούν εύκολα, έχουν άλλα θέματα να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα. Αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας  αυτής της πόλης, που ζει σε αυτήν την πόλη, δεν βλέπει, δεν διαβάζει δεν ακούει τίποτα για τα σκουπίδια;  Τόσο δύσκολο είναι να ελέγξει την πορεία και τη νομιμότητα της διαδρομής αυτών των απορριμμάτων;  Εάν πράγματι πηγαίνουν στο σημείο για το οποίο πληρώνονται να πάνε ή αφήνονται στη … διακριτική ευχέρεια του φορτηγατζή ώστε να  εναποτίθενται σε όποια χαράδρα ή πλεύρα τον βολεύει…! Επιτέλους να τελειώνουμε!

 

 

 

Μετσόβιο – Γορτυνία

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ.  Γιαννόπουλο με θέμα την εργασία σπουδαστών της σχολής σε οικισμούς του Δήμου Γορτυνίας. Η σχολή προγραμματίζει η τάξη των σπουδαστών του 5ου εξαμήνου να μεταβεί στην περιοχή της Γορτυνίας από 2/11 έως 7/11 και να εργαστεί σε παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Γορτυνίας, με  λήψη στοιχείων που αφορούν τον οικισμό (ιστορικά, πληθυσμιακά, λαογραφικά κλπ), φωτογραφήσεις, αποτύπωση και σχεδίαση κτηρίων και ελεύθερων χώρων των οικισμών, δημοσίων και ιδιωτικών. Ο αριθμός των σπουδαστών θα είναι περίπου 240 άτομα, στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας σημαντικός αριθμός σπουδαστών από ξένα Πανεπιστήμια στα πλαίσια των προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus.

Δεν τον τίμησαν

Ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανακοινώνει ότι  φέτος δεν πραγματοποίησε την  καθιερωμένη εδώ και 15 χρόνια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη , που γινόταν τέλος Σεπτεμβρίου  με την ευκαιρία της επετείου της  απελευθερώσεως της Τριπολιτσάς. Οι αιτίες πολλές, μεταξύ άλλων η οικονομική κρίση, η  έλλειψη ενδιαφέροντος από το Δήμο Ζωγράφου να συνεχίσει το θεσμό, η αδιαφορία του κόσμου να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις κ.α.

Δύο σε ένα

Συνενώνονται τα δύο ΚΑΠΗ του δήμου Τρίπολης σε ένα και αναζητείται ενιαίος χώρος, τριακοσίων περίπου τετραγωνικών, πέριξ της Πλατείας Αγίου Βασιλείου, που θα το στεγάσει. Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την πολυτέλεια των δύο .

Γιορτή Μεραρχίας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη συμμετοχή της IV Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου στους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης επετειακή εκδήλωση, προκειμένου να αναδειχτεί η προσφορά της Μεραρχίας στους αγώνες του έθνους. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από το Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, ομιλίες από:  τον Επίκουρο καθηγητή του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιο Χρήστου, με θέμα: «100 χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους» και από τον Επιτελάρχη της IV Μεραρχίας Πεζικού για τη συμμετοχή της Μεραρχίας στους Βαλκανικούς πολέμους, συνοδευόμενη από ανάλογη παρουσίαση (προβολή), προβολή βίντεο με την ιστορική αναδρομή της Μεραρχίας και έκθεση φωτογραφίας. Στην εκδήλωση θα παραστούν πολιτικές – θρησκευτικές – στρατιωτικές και τοπικές αρχές, καθώς και τα στελέχη της φρουράς Τρίπολης.

Σακχαρώδης διαβήτης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν εδώ και καιρό  ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Διαβήτη (ΕΚΕΔΙ), καθηγητής Σωτήρης Ράπτης, ο καθηγητής Καρδιολογίας Χρήστος Πίτσαβος και ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Δημήτρης Βλαχάκος, με αφορμή πρόγραμμα ενημέρωσης για τον διαβήτη.  Η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο σε διάφορες πόλεις της χώρας όπου  διενεργούνται επί τρεις μέρες δωρεάν εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) στον τοπικό πληθυσμό, συνεχίζεται   δε και στη Δημητσάνα (12 έως 14 Οκτωβρίου), με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου και του Ροταριανού Ομίλου Τρίπολης,  με τον  υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο  να κηρύττει την έναρξη των εργασιών  του. Θα  συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες που θα ενημερώσουν τόσο το ιατρικό, όσο και το γενικό κοινό για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη και το μήνυμα αισιοδοξίας που προκύπτει από τη μάχη για την αντιμετώπισή του. Οι κάτοικοι της Δημητσάνας και της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Εγκαίνια

Στις 28 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη που βρίσκονται στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Μηχανικοί Aρκαδίας

Θλιβερές οι διαπιστώσεις του Συλλόγου Ελευθεροεπαγγελματιών Μηχανικών Αρκαδίας, μετά τα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την επιβολή φόρου σε όλα τα ακίνητα. Το λέει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων πως : «Η ιδιωτική περιουσία, όντας υποθηκευμένη, κινδυνεύει να περιέλθει στην ιδιοκτησία των δανειστών μέσω των τραπεζών, από τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις. Και αυτήν ακριβώς τη στιγμή η κυβέρνηση φέρνει και νέα μέτρα για να δώσει τη χαριστική βολή στην ιδιωτική περιουσία. Με μια ομοβροντία νέων φόρων, ζητά χρήματα που δεν υπάρχουν και ωθεί τους πολίτες να ρευστοποιήσουν όσο-όσο την περιουσία τους. Αγοραστές αυτών των ακινήτων θα είναι επιχειρήσεις, συμφέροντα και όμιλοι από τις χώρες των δανειστών, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί χρηματοδότες του Ελληνικού Δημοσίου και των Τραπεζών. Για τους Βορειοευρωπαίους η απόκτηση κατοικίας κάτω από τον Ελληνικό Ήλιο είναι ένα όνειρο, που αρκετοί το έχουν κιόλας εκπληρώσει.».

Χαμογελάτε

“Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες”. (γραπτό υποψηφίου για τη Σχολή Αστυνομίας)

“Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας”. (γυμνάσιο Καρδίτσας)

“Ο Κορινθιακός Κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος”. (γυμνάσιο Πάτρας)

“Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος”.

“Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήτανε αράπικη”.

“Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά”.

“Το παιδί που οι γονείς του είναι από την Ύδρα, λέγεται Υδρογόνο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *