Έκτακτη Συνάντηση του Κοινού Πανεπιστημονικού Μετώπου με τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση για τη ΜΗ ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ

Μετά την υφαρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων κατά 3 δις ευρώ , τώρα έρχεται η καταλήστευση του ΕΤΑΑ με την ένταξή τους στον καταρρέοντα χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ, χωρίς μελέτη χρηματοδότησης και χρημοτορροής.

Ο Ι.Σ.Α. συμμετέχει στο Κοινό Πανεπιστημονικό Μέτωπο γιατρών,δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών, συμβολαιογράφων, οδοντιάτρων και άλλων επιστημόνων για να περισώσει συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, θα επιφέρουν σε ένα υγιές ταμείο των επιστημονικών κλάδων την κατάρρευσή του, μέσα από τον ήδη καταρρέοντα Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τα 450 εκ. ευρώ «προίκα» που έχει ο ΕΤΑΑ μπορούν να καλύψουν απειροελάχιστα ποσά για τον ΕΟΠΥΥ απέναντι σε μια μαύρη τρύπα που ήδη φτάνει τα 3,5 δις ευρώ.

Μετά την πορεία διαμαρτυρίας και τη συγκέντρωση του Κοινού Πανελλαδικού Πανεπιστημονικού Μετώπου έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τον Υπουργό κο Βρούτση, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ αποτελεί πια γεγονός των επόμενων ημερών.

Δηλώσαμε στον Υπουργό την αδιάλλακτη στάση μας για τη μη ένταξη του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Ζητήσαμε τη διεξαγωγή αναλογιστικής μελέτης των επιμέρους ταμείων του Ε.Τ.Α.Α. για να προσδιοριστεί η δυνατότητα βιωσιμότητας τους σε έναν καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ. Ο ΙΣΑ δε θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ για την πρόσκαιρη λειτουργία ενός ΕΟΠΥΥ που καταρρέει, για να συμπαρασύρει και το δικό μας βιώσιμο ταμείο στην κατάρρευση.

Θέσαμε ως κόκκινες γραμμές την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Ι.Σ.Α. συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του Πανελλαδικού Πανεπιστημονικού Μετώπου για τον κάθε γιατρό-μέλος του, για τον κάθε επιστήμονα αυτής της χώρας

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση

την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012,

στη συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 1 μ.μ.

και στην πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών

για τη συνάντηση του Μετώπου

με τον Υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα

Τώρα συμμετέχουμε πιο δυναμικά:

Όλοι μαζί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 – 1:30μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                       ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *