Πανστρατιά Επιστημονικών Φορέων για το Ασφαλιστικό και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό 7.000 γιατρών (το 25% των γιατρών-μελών του Ι.Σ.Α.) άνεργοι

Σε ένα σύστημα υγείας που καταρρέει, απαραίτητη και αναγκαία κρίνεται περισσότερο από ποτέ η διεπιστημονική συνεργασία του Πανελλαδικού Πανεπιστημονικού Μετώπου Υγείας για την λήψη αποφάσεων όσων αφορά κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις διάσωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστος Σπίρτζης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Κατσίκης, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κος Βλαχάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κος Νίκος Βαλεργάκης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμενητών Ελλάδος, κος Διονύσης Κριάρης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κος Στέλιος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κος Δημήτρης Κατσαρός, καθώς επίσης εκπρόσωποι άλλων επιστημονικών φορέων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου όλοι μαζί στην Πανεπιστημονική διαμαρτυρία μιας πραγματικότητας που θα στερήσει τους πάντες από συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Ι.Σ.Α. συμμετέχει στο Κοινό Πανεπιστημονικό Μέτωπο για να περισώσει τους λειτουργούς υγείας και να διασφαλίσει τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του Ε.Τ.Α.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα επιφέρουν σε ένα υγιές ταμείο των επιστημονικών κλάδων την κατάρρευσή του μέσα από τον ήδη καταρρέοντα Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τα 450 εκ. ευρώ «προίκα» που έχει ο Ε.Τ.Α.Α. μπορούν να καλύψουν απειροελάχιστα ποσά για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέναντι σε μια μαύρη τρύπα που ήδη φτάνει τα 3,5 δις ευρώ.

«Με 7000 άνεργους γιατρούς και 6500 γιατρούς μας μόνο στη Γερμανία, χάνουμε μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο από το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό μας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση του συστήματος υγείας και είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές που θα σηματοδοτήσουν τον αφανισμό μας, τον αποκλεισμό μας από τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα, φάρμακα νέας τεχνολογίας δεν έρχονται, όπως π.χ. φάρμακα για τα παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα. Η συμμετοχή του Ι.Σ.Α. σε μια Πανεπιστημονική συνένωση όλων των κλάδων στόχο έχει την εξυγίανση και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος υγείας στη χώρα μας σε μια υγιή βάση ισότιμης παροχής υπηρεσιών προς κάθε πολίτη.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης

Ο Ι.Σ.Α. προτείνει:

Συμμετοχή των λειτουργών υγείας στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στη 1 μ.μ. και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, μια πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας προς το μέλλον.
Καλούμε τους ελευθεροεπαγγελματιές γιατρούς-μέλη μας, τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να απέχουν από τα καθήκοντά τους και να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 καθώς επίσης και στην πορεία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανελλαδικού Πανεπιστημονικού Μετώπου στη 1:30μ.μ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ι.Σ.Α. συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του Πανελλαδικού Πανεπιστημονικού Μετώπου για τον κάθε γιατρό-μέλος του, για τον κάθε επιστήμονα αυτής της χώρας

Για τη διακήρυξη του Πανελλαδικού Πανεπιστημονικού Μετώπου Υγείας πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *