«Έφυγε» ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε σήμερα ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το 1983 ο Παναγιώτης Σπύρου ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας.

Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε κέντρο μεταμοσχεύσεων για όλων των ειδών τις μεταμοσχεύσεις και η αίγλη της αυξήθηκε. Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη τοποθέτηση της πρώτης μηχανικής καρδιάς στην Ελλάδα, μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνευμόνων, μεταμοσχεύσεις ζεύγους πνευμόνων ήταν μερικές από τις πρωτοποριακές για τη χώρα επεμβάσεις που έγιναν στη μονάδα-πρότυπο.

Τότε η κλινική αριθμούσε 17 γιατρούς και γίνονταν 3-4 επεμβάσεις καρδιάς την ημέρα και μεταμοσχεύσεις όλων των ειδών. Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διετέλεσε επίσης δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και ήταν πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ και επιφανές στέλεχος της ”κίτρινης” οικογένειας”.

http://www.newsbomb.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *