Στο ασύλληπτο ποσοστό του 680% η ανεργία στην Κρήτη!

Η ανεργία στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων εκτοξεύθηκε κατά 680%, από το 2007 μέχρι σήμερα. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο όταν καταγράφουν … στρατιές ανέργων, τότε τα νούμερα προκαλούν σοκ.

Η τελευταία μέτρηση της Ελληνικής στατιστικής αρχής, αποτυπώνει ένα εφιαλτικό σκηνικό στην απασχόληση με ποσοστό ανεργίας 22,8% στην “καρδιά” του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου. Την ίδια ώρα, η δυναμική που έχει αναπτύξει το φαινόμενο, μαρτυράει την εκτός ελέγχου έξαρση της ανεργίας που σπάει κάθε ρεκόρ.

Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά αλλά η πραγματικότητα ακόμη χειρότερη δηλώνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Από το 2009, η αύξηση της ανεργίας στην Κρήτη αγγίζει το 365% και αν πάμε πιο πίσω, στο 2007, η σύγκριση είναι εφιαλτική με το σήμερα καθώς το ποσοστό της ανεργίας σε όλο το νησί έφτασε το 680%, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης.

Στη σκιά της κρίσης, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την ανεξέλεγκτη ανεργία που ταλανίζει ολόκληρη την Κρήτη. Την ίδια ώρα τα χειρότερα έπονται καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο τουρισμός δεν κατάφερε να… απορροφήσει τους κραδασμούς της ανεργίας και ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος.

Εξάλλου, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Αν στα ποσοστά της ανεργίας προσθέσουμε και τα ελαστικά ωράρια και την εκ περιτροπής εργασία, τότε αυτό το ποσοστό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και ξεπερνάει το 25% προσθέτει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου.

Η Κρήτη όχι μόνο έχει απολέσει τον “τίτλο” του εργασιακού El Dorado, αλλά κινδυνεύει να βουλιάξει σε μία εκτός ελέγχου εργασιακή κινούμενη άμμο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *