Υψηλοί τόνοι Βουδούρη για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ

Την οργή του για την έλλειψη πολιτικής βούλησης για χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Ύγείας κ. Μάριο Σαλμά, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης, είπε ότι δημοσιοποίησε εμπιστευτικό έγγραφο που του είχε αποστείλει, σχετικά με τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

Διαφώνησε, επίσης, με τις αναφορές περί θνησιγενούς ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι απουσιάζει η πολιτική απόφαση να στηριχτεί οικονομικά ο μεγαλύτερος φορέας παροχής υπηρεσιών περίθαλψης.

Οι αναφορές του κου Βουδούρη έγιναν σε εκδήλωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η οποία είχε ως θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού πρόκειται να αντικατασταθεί το επόμενο διάστημα και αισθάνεται ελεύθερος να απαντήσει σε όσα καταγγέλλονται για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Αιχμές

Ενδεικτικό του πνεύματος των αναφορών του, είναι το εξής απόσπασμα της ομιλίας του:

Ό,τι ζω τον τελευταίο καιρό θα σας το πω σε λίγο που θα φύγω, αποκαλύπτοντας και όλα τα εμπιστευτικά έγγραφα που έχω στείλει.

Ακόμη δεν μπορώ, διότι υπάρχει η αρχή της εμπιστευτικότητας. Θα σας πω μόνο ένα, κι αυτό επειδή το έδωσε προσφάτως μιλώντας κάπου, ο κ. Σαλμάς. Κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει αυτή η εμπιστευτικότητα που είπαμε.

Είχα πρι πριν από έναν χρόνο ότι όλη αυτή η κατάσταση έτσι όπως εξελίσσεται με τον ΕΟΠΥΥ θα παράξει έλλειμμα 2 δισ. ευρώ.

Υπάρχει businessplan για τον ΕΟΠΥΥ. Το θέμα είναι πόσοι πίστεψαν σε αυτό. Ο σχεδιασμός του ΕΟΠΥΥ ήταν στο δικό μου μυαλό ‘έτσι’ και σε κάποιων το μυαλό φτιαχνόταν ένας ‘κάδος’, όπου πετάγονται τα άχρηστα έγγραφα ενός υπολογιστή’.

Αγορανομική διάταξη

Στο μεταξύ ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι με τη νέα αγορανομική διάταξη για το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων θα υπάρξει όφελος για τα ασφαλιστικά Ταμεία 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Δ.Κ

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=19794

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *