Ο Ι.Σ.Α. κατάφερε την αναστολή των επιβληθεισών ποινών στους ουρολόγους για την συνταγογράφηση συγκεκριμένων σκευασμάτων

Σχετικά με τις αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ , περί επιβολής διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού ζημίας και αποφάσεων του Αντιπροέδρου Α’ του ΕΟΠΥΥ, περί αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης που επιβλήθηκαν σε ιατρούς ουρολόγους, οι οποίοι συνδέονται με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συγκεκριμένα σκευάσματα (cialis, Viagra) είχαμε επισημάνει στους αρμόδιους φορείς ότι οι εξαντλητικές ποινές σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης θέτουν εκτός επαγγέλματος και εξαθλιώνουν μεγάλο αριθμό ιατρών, καθώς επίσης ταλαιπωρούν μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων. Και μάλιστα ενώ είχαμε ήδη αποδείξει την σύγχυση που είχε δημιουργηθεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με την 32306/10.9.2012 επιστολή – παρέμβαση μας προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στην οποία θέσαμε σημαντικά νομικά ζητήματα, περιμέναμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για την αναστολή των ποινών.

Σε μια όμως τόσο δύσκολη περίοδο η αναμονή αυτή δημιουργούσε αμέτρητα προβλήματα στους ιατρούς αλλά και στους ασθενείς, γεγονός που επέβαλε την άμεση νομική μας παρέμβαση ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων. Πράγματι η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ κατέθεσε αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης και ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΑΥΤΩΝ.

Ο ΙΣΑ θα στέκεται αρωγός στα μέλη του και θα συνεχίσει να μεριμνά για τα δίκαια αιτήματα τους, δίνοντας άμεσες λύσεις.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *