ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ.Τραγική η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας

Η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας είναι ΤΡΑΓΙΚΗ.
Το ΕΣΥ καταρρέει λόγω των περικοπών των μνημονίων.
Η πρόσβαση στο σύστημα Υγείας (ΕΣΥ-ΕΟΠΥΥ) γίνεται καθημερινά δυσκολότερη και ακριβότερη για τους πολίτες.
Η προμήθεια φαρμάκων από τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας διακόπτεται περίπου ανά δίμηνο από τις δίκαιες απεργίες των απλήρωτων φαρμακοποιών.
Περίπου εννέα εκατομμύρια Έλληνες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ είναι δέσμιοι ενός συστήματος που λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης έχει μειωμένες παροχές και απλήρωτους τους γιατρούς.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Γ.Ν.Σερρών βρίσκονται σε οικονομική και εργασιακή απαξίωση με περαιτέρω μείωση των μισθών τους κατά 18%, απλήρωτες εφημερίες από εξαμήνου και συνθήκες εργασίας που δεν εξασφαλίζουν υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και ασφαλείς εφημερίες.Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οδηγήθηκαν σε επίσχεση εργασίας.
Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς υγείας και με μόνο κριτήριο την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης καταντούν αντιεπιστημονικές και ιατρικά επικίνδυνες. Όπως π.χ. στο Γ.Ν.Σερρών η σχεδιαζόμενη συγχώνευση της οφθαλμολογικής κλινικής με την ΩΡΛ κλινική.
Κάνουμε έκκληση στους κυβερνώντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες που δικαιούνται παροχή υγείας υψηλού επιπέδου αλλά και απέναντι στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και προτείνουμε:
1. Για το ΕΣΥ. Άμεση χρηματοδότηση χωρίς άλογες περικοπές και υιοθέτηση των προτάσεων της ΟΕΝΓΕ. Εξόφληση των απλήρωτων εφημεριών. Διάλογος όλων των φορέων που εμπλέκονται για

αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, δημιουργία νέου υγειονομικού χάρτη του Ν.Σερρών σύγχρονου και αποδοτικού. Καμιά συγχώνευση κλινικών στο Γ.Ν.Σερρών χωρίς προηγούμενη διαβούλευση.

2. Για τον ΕΟΠΥΥ. Επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αποπληρωμή των οφειλών του κράτους για τα έτη 2010-2011. Συμψηφισμό των χρεών ανάμεσα στο δημόσιο και τους λειτουργούς υγείας. Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων-ανασφάλιστων με καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς και η πρόχειρη συγκρότηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αποτελεί πλήγμα για το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και τους ιατρούς. Ας μην την επιτρέψουμε!
Ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών ΣΤΗΡΙΖΕΙ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στις κινητοποιήσεις όλων των συναδέλφων των ΕΣΥ-ΕΟΠΥΥ.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας
Παναγιώτα Καλώτα Χρύσα Καραγιαννίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *