ΝΙΚΙ-ΠΙΣ για τη διαβλητότητα του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Τα δημοσιεύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το φλέγον θέμα της διαβλητότητας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης επιβεβαιώνουν με σαρκαστικό τρόπο την ορθότητα των αιτιάσεων των ΙΣ Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Λάρισας, Αργολίδος, που, υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης τη Δημόσια Υγεία, είχαν το θάρρος να προβούν σε μηνυτήριες αναφορές και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη).

Το θέμα της διαβλητότητας δεν έχει λυθεί και απόδειξη είναι ότι η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ζητάει κάθε 15 ημέρες από τους εγγεγραμμένους χρήστες να αλλάζουν τους κωδικούς τους, πάλι και πάλι, μήπως εντοπίσει τους κακόβουλους χρήστες.
Η ηγεσία του ΠΙΣ δεν πρέπει πλέον να παραμένει θεατής αλλά πρέπει άμεσα να δηλώσει νομική συμπαράσταση και να συμμετέχει στις νομικές αυτές ενέργειες διότι αλλιώς αφήνει εκτεθειμένους τους συναδέλφους ιατρούς ανά την Ελλάδα στις ορέξεις των επιτήδειων που επιβουλεύονται τα δεδομένα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για ίδιον όφελος. 

Οι ευθύνες μεγάλες, αγαπητοί συνάδελφοι, αβυσσαλέα τα κενά, τεράστια τα σφάλματα πολιτικής, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση του ιατρικού επαγγέλματος.
 
Είναι κυριολεκτικά η τελευταία ευκαιρία να αναλάβουμε σοβαρές πρωτοβουλίες δράσης με σκοπό τη θέσπιση θεσμικών διαρθρωτικών αλλαγών και προτάσεων διάσωσης των απομειναριών του δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος υγείας στη χώρα μας.
 
Όποτε κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, οπου θα επιχειρηθεί μία ενδελεχής ανάλυση των θέσεων μας.

ΝΙΚΙ-ΠΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *