Νέα από Αρκαδία. Καταστρέφουν το οξυγόνο

Υπάρχει ένα στοιχείο οξύμωρου όταν αντικρίζει κανείς την αναπλασσόμενη πλατεία Πετρινού και τη κινητικότητα κάποιων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Από τη μια το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, έργο και προσφορά στην πόλη από τον Μαλλιαρόπουλο, έναν ευπατρίδη γιατρό, που η αγάπη του για τον πολιτισμό τον οδήγησε στην πράξη του αυτή, ώστε  σήμερα να κοσμεί την πόλη.  Από την άλλη  επιχειρηματίες που ξεπερνούν τα όρια του θράσους και μπροστά στο κακώς εννοούμενο συμφέρον τους, καταστρέφουν την όποια ικμάδα ζωντάνιας πάει να δημιουργήσει η ανάπλαση του χώρου, με το φύτεμα καινούργιων δέντρων.

Το οξύμωρο όμως εμφανίζεται και σε μια άλλη αναγωγή. Στο ότι η μεγαλύτερη ανάπλαση της πόλης που επιχειρήθηκε ποτέ, ξεκινώντας από την πλατεία Πετρινού, συμβαίνει την ιστορική περίοδο κατά την οποία η Τρίπολη βρίσκεται στη μεγαλύτερη ύφεση. Και ενώ θα περίμερνε κανείς αυτή τη στιγμή  σωφροσύνη και ρεαλισμό,  κάποιοι επιχειρούν να την  αποτελειώσουν με πράξεις και ενέργειες που δεν συνάδουν με την υγιή επιχειρηματικότητα.

Γι αυτό και  πρέπει να δράσει άμεσα ο δήμος Τρίπολης. Η αποψίλωση του ελάχιστου πράσινου που επιχειρείται στα «κουφά» από τους εν λόγτω κυρίους  είναι ανάγκη  να πάρει τέλος. Οι κανόνες της ευταξίας του δήμου πρέπει να υπερισχύσουν της ανομίας και του τσαμπουκά. Είναι, άλλωστε, και η βασική προϋπόθεση που η υγιής επιχειρηματικότητα ζητά και  από την οποία η πόλη, των κλειστών επιχειρήσεων,  μοιάζει να θέλει να πιαστεί. Η καθίζηση ενισχύει την ανάγκη για ανέλκυση.

Η πλατεία Πετρινού και οι υπό ανάπλαση  δρόμοι Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη, με τη μορφή που θα έχουν σε δυο χρόνια, πρόκειται να τονώσουν  την οικονομία της πόλης με δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, δημιουργώντας υπεραξία και άυλη παρακαταθήκη σε κύρος και γόητρο, που σταδιακά θα εξαργυρώνεται υλικά. Αυτή η απλή, πασίγνωστη και δοκιμασμένη συνταγή, εδώ και δυο αιώνες, για να μείνουμε σε πιο απτές και καπιταλιστικές κοινωνίες, έρχεται σήμερα στη δοκιμαζόμενη αρκαδική  πρωτεύουσα για να φέρει ένα μήνυμα. Ας μην την τσαλακώνουν κάποιοι θρασείς και ας μην την ενισχύει ο επίσημος δήμος με την αδιαφορία του.

 

 

Με ενδιαφέρον

Σαράντα τέσσερα χρόνια είχε να δει ο Αρκαδικός λαός χειροτονία Μητροπολίτη, στην Τρίπολη. Τελευταία εκείνη του Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ (Ρόρη), ο οποίος χειροτονήθηκε Μητροπολίτης το 1968. Έκτοτε όλες οι χειροτονίες γίνονταν στη Μητρόπολη των Αθηνών.  Εξ ου και το ενδιαφέρον του κόσμου, σε συνδυασμό πάντα με την ευρεία απήχηση που είχε ο νέος Μητροπολίτης στο σώμα της τοπικής εκκλησίας,  υπήρξε μεγάλο. Γι αυτό και πέρα από όσους προσήλθαν στην εκκλησία για να δουν από κοντά τη χειροτονία, χιλιάδες άλλοι  την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον από το κρατικό κανάλι της ΕΤ1, σε όλη την Ελλάδα.

Συγκίνηση

Ιδιαίτερα συγκινημένος και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, αγκάλιασε και ασπάστηκε τον κ. Θεόκλητο για να του ευχηθεί κατά την ορκωμοσία του. Ο κ. Χρυσόστομος  αγωνίσθηκε σθεναρά για την εκλογή. Θεοκλήτου στο σώμα της  Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με τον νέο Μητροπολίτη υπήρξαν για πολλά χρόνια συλλειτουργοί στο θυσιαστήριο της Μητρόπολης Αρκαδίας και ιεροκήρυκες στον άμβωνα, γεγονός που τους ένωσε πνευματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Εκτός κόμματος

Απομακρύνεται από το ΠΑΣΟΚ, οικεία βουλήσει,  ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός. Κατά δήλωσή του: «η αιτία είναι το κέντρο κράτησης μεταναστών. Είχα βάλει μια κόκκινη γραμμή, το ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε, απεδέχθη τα όσα έγιναν και παρ ότι σαν κυβέρνηση είχε υπογράψει ένα σχέδιο για τους μετανάστες στο οποίο η Κόρινθος δεν υπήρχε πουθενά ως σημείο χωροθέτησης. Δεν ανήκω πλέον σε αυτό το κόμμα και το είπα και στους πρώην συντρόφους μου που με πήραν τηλέφωνο για επαναγραφή στο κόμμα και για κάποιες άλλες διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη.»

ΠΑΣΟΚικά
Την Τετάρτη 10-10-2012 και ώρα 7,30μμ στο κατάστημα «Κάρτσοβα» (περιοχή Φιλικών, Τρίπολη) θα πραγματοποιηθεί η 2η Θεματική Συνέλευση που διοργανώνει  η Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης με θέμα: «Λειτουργία και Ρόλος Κομμάτων- Πολιτική Ταυτότητα ΠΑΣΟΚ».

Η Συνέλευση αυτή σκοπό έχει τη διατύπωση της ανάγκης για πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας. Και σύμωνα με ανακοίνωση της ομάδας ανασυγκρότησης,  τα κόμματα σήμερα έχουν καθήκον να εκδημοκρατίσουν την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας, να κάνουν καθημερινή πολιτική πρακτική την έκφραση γόνιμου διαλόγου με εμπράγματα αποτελέσματα και όχι την εντυπωσιοθηρία και τις κενές ατάκες.

Καταγγελία

Καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας  «την  άδικη σύλληψη των   18 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ, ως υπεύθυνους για την κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ του κτιρίου των πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ. Ο λόγος της κατάληψης ήταν να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και περνούν και οι 18 σήμερα στα δικαστήρια από αυτόφωρο»…
Εκμετάλευση τσαγιού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, ελέγχους και μέτρα παρόμοια με αυτά που λαμβάνονται σήμερα για τη λαθροϋλοτόμηση συστήνουν ειδικοί επιστήμονες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της ληστρικής εκμετάλλευσης του ελληνικού τσαγιού (Sideritis).
Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στα βουνά της Πελοποννήσου και της Κρήτης (μαλοτήρα), ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα βουνά των συνόρων, όπως είναι ο Γράμμος, ο Βόρας, αλλά και ο Ολυμπος, έχουν χάσει σημαντικό μέρος από το απόθεμά τους.

Το ελληνικό τσάι βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο της πυραμίδας των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών που αυτοφύονται στην Ελλάδα. Αν και από αυτό παρασκευάζεται το πιο διαδεδομένο ελληνικό αφέψημα, καλλιεργείται σε ελάχιστες περιοχές της χώρας (κυρίως στη Βρύναινα Μαγνησίας και αλλού σε μικρότερες εκτάσεις). Είναι γνωστό διεθνώς ως Greek Mountain Teα, ονομασία που δεν έχει αμφισβητηθεί από καμία από τις γειτονικές χώρες, οι οποίες σημειωτέον εξάγουν ετησίως τεράστιες ποσότητες αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, συμπεριλαμβανομένων και ειδών Sideritis.

Χαμογελάτε

Από «μαργαριτάρια» μαθητών:

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. (γυμνάσιο Θήβας)

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό. (γυμνάσιο Αθήνας)

Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. (γυμνάσιο Λαμίας)

Η γυναίκα του Τσάρου λεγότανε Τσάρα. Η κόρη του τσατσάρα. Ο γιος του Νορέγιεφ. (γυμνάσιο Αθήνας)

Η Παραφίνη ήτανε η θεά που προστάτευε τα Χερουφίμια και τα Σεραφίμια. (γυμνάσιο Κορίνθου)

Tα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (αριστερό πέταγμα).

Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ για πέταγμα κατευθείαν στη μέση. (γυμνάσιο Κορίνθου)

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Καταστρέφουν το οξυγόνο”

  1. Δωσε θαρρος στο χωριατη ,να σ ‘ ανεβει στο κρεββατι …
    Ετσι μονο μπορει να περιγραφει η κατασταση στην Πετρινου .Αφου η πολιτεια απουσιαζει ,φυσικο ειναι να παρουν θαρρος ολοι αυτοι !

    Και επειτα μας φταιει το Δ.Ν.Τ ,η τροϊκα ,η Μερκελ και οποιοσδηποτε αλλος εκτος απο εμας τους ιδιους …

    Τετοιος ηλιθιος λαος ,ειναι πλεον γεγονος ,δεν υπαρχει στην υφηλιο .!!!

    Ενας λαος που παρα τις καρπαζιες που δεχεται τοσους αιωνες ,συνεχιζει να πιστευει οτι δικαιουται να εχει καλλιτερη τυχη !

  2. Και για οποιον δεν καταλαβε τι σοϊ ανδρεικελα ειναι αυτοι που πατε και ψηφιζετε να μας κυβερνουν ,οριστε και η αποδειξη :

    http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/fpage_article/meimarakis-660_2.png .

    Επιμενει κανεις ,μετα απο τετοιου ειδους μ****ια ειπωθεισα απο τον προεδρο της Βουλης ,οτι ειμαστε εξυπνος λαος ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *