Αλιφιεράκης Εμμανουήλ. Με αφορμή τη άφιξη της Κυρίας Μέρκελ.

Τι θα μπορούσε να περιμένει ο Έλληνας γιατρός και ο ¨Έλληνας ασθενής από την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή ¨Ένωση;

Το όραμα  , ήταν καλύτερες  συνθήκες εργασίας , περισσότερες δυνατότητες στην άσκηση της Ιατρικής , καλύτερη υγεία  , υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Αντ’ αυτού , διολισθαίνουμε γιατροί και ασθενείς σε ένα τριτοκοσμικό πρότυπο παροχών υγείας και διαβίωσης.

Αν το ζητούμενο ήταν όπως κάποιοι έλεγαν μια  ισχυρή Ελλάδα εντός μιας ισχυρής Ευρώπης , δεν βλέπω πως αυτή η δήθεν  δυνατή Ελλάδα και δήθεν δυνατή  Ευρώπη ,  είναι τελείως αποκομμένη από τους πολίτες της.

Όταν ο οικονομικός  προϋπολογισμός για την υγεία  σχεδιάζεται με βάση , το τι συμβαίνει στο Μπαγκλαντές , το Αφγανιστάν και το Πακιστάν , δεν βλέπω ποιο είναι το όφελος για το πολυτιμότερο αγαθό , που είναι η υγεία  των κατοίκων αυτής της Ελλάδος και αυτής της Ευρώπης.

Φαίνεται , ότι αντιθέτως , το ζητούμενο είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους τόσο σε , ότι αφορά την περίθαλψη , την ασφάλιση και την δίκαιη κατανομή του πλούτου , που παράγεται άφθονος λόγω των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αν το πρότυπο είναι οι χώρες του τρίτου κόσμου , όπου ο μέσος όρος ζωής δεν υπερβαίνει τα 50 χρόνια  , όπου ανθεί η ανασφάλιστη και παιδική εργασία και όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα που υποκριτικά θυμούνται κάποιοι όταν τους συμφέρει , είναι ανύπαρκτα , η παγκοσμιοποίηση με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος ,  μόνο δεινά έχει να προσφέρει στους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                 Αλιφιεράκης Εμμανουήλ

Εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *