Σχετικά με τον ιό του Δυτ. Νείλου του βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Αθ. Γιαννόπουλου.

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθ. Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου από πέρυσι, εγκαταστάθηκε πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αφορά τόσο ανθρώπους, όσο και το ζωικό κεφάλαιο. Και για το λόγο αυτόν έχει δυστυχώς προβλέψιμες αρνητικές συνέπειες, όχι μόνον στη δημόσια υγεία, αλλά και τον τουρισμό και την οικονομία.

Έγκαιρα επισημάναμε το θέμα στην κυβέρνηση με ερωτήσεις, αλλά δυστυχώς για τον τόπο, η κυβέρνηση δεν καταδέχθηκε, ούτε καν να απαντήσει ή έστω να λάβει τα μέτρα της εγκαίρως, ακόμη και χωρίς να απαντήσει για το θέμα στη Βουλή.

Βασικό έγκαιρο μέτρο θα ήταν η εντομοκτονία αμέσως μετά τον χειμώνα (Μάρτιο ή Απρίλιο) όταν θα μπορούσε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των νυμφών των κουνουπιών. Δυστυχώς, τούτο δεν έγινε. Τώρα γίνονται εντομοκτονίες με καθυστέρηση και με ελικόπτερα στην καρδιά του θέρους σε κατοικούμενες από παραθεριστές περιοχές. Εντομοκτονίες βεβιασμένες, με μεγάλη πρακτική δυσκολία για αποτελέσματα και με πραγματικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, βεβιασμένα το υπουργείο Υγείας, με την ακυβέρνητη υπηρεσία αιμοδοσίας, επιδιώκει -κατόπιν εορτής- την ανάπτυξη προγράμματος ελέγχου του αίματος των μεταγγίσεων. Όλα αυτά φανερώνουν μεγάλη ανευθυνότητα, έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού και απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος για ένα σοβαρό πρόβλημα με το οποίο θα ζούμε τα επόμενα χρόνια.

Αντί, λοιπόν, των μονολόγων στα Μ.Μ.Ε. και ιδίως για θέματα που δεν αφορούν στις αρμοδιότητές του, ας ασχοληθεί ο κ. Λοβέρδος με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν κάθε πολίτη, ας μαζέψει ό,τι μπορεί από το τέλμα στο οποίο οδήγησε τη Δημόσια Υγεία κι ας βελτιώσει τις υπηρεσίες Υγείας του ελληνικού λαού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *