Βαρνάβας: ‘Off’ η Παθολογική του ΚΑΤ, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Ολοκληρωτική αδυναμία της Παθολογικής του ΚΑΤ να ανταποκριθεί στις ανάγκες εφημέρευσης, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας, με κλιμάκιο της ΟΕΝΓΕ, πραγματοποίησε το Σάββατο επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Διαπιστώθηκε ότι η κλινική έχει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες κάλυψης των 450 ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και των εκατοντάδων άλλων, οι οποίοι προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός για μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις στο χώρο της Υγείας.

Κατά τραγικό τρόπο – σημειώνει – όχι μόνο υφίσταται, αλλά έχει μετατραπεί σε αναλογία μία πρόσληψη προς 89 αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών, οδηγώντας τα νοσοκομεία σε πλήρη κατάρρευση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιληφθεί ότι οι ευθύνες της είναι βαρύτατες και ανάγονται πλέον στην ποινική δικαιοδοσία.

Θρηνούμε ήδη – τονίζει – αδικαιολόγητους θανάτους, λόγω έλλειψης γιατρών στην κάλυψη των επειγόντων. Σύντομα, θα θρηνούμε και θανάτους νοσηλευομένων ασθενών λόγω έλλειψης εφημερευόντων.

‘Υπουργείο Ευθανασίας’

Ο κ. Βαρνάβας εκφράζει το φόβο ότι οι διαρκείς περικοπές προσωπικού και το κύμα συνταξιοδοτήσεων, που αποψιλώνει πλήρως τα νοσοκομεία, θα καταστήσουν σύντομα επιβεβλημένη την ανάγκη μετονομασίας του υπουργείου Υγείας, σε ‘υπουργείο Ευθανασίας’!

Στο μεταξύ, η ΟΕΝΓΕ θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς επίσης και στα αντίστοιχα που διοργανώνονται την Τρίτη σε όλη τη χώρα, για την ‘υποδοχή’ της καγκελαρίου κ. Μέρκελ, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 έως το πέρας του ωραρίου.

Δ.Κ.

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=19738

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *