Επιταχύνεται το σχέδιο συγχώνευσης κλινικών στο ΕΣΥ

Σε έναν δεύτερο γύρο συγχωνεύσεων κλινικών εντός του νομού Αττικής ετοιμάζεται να προχωρήσει από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας το σχέδιο της συγχώνευσης των 661 κλινικών έως το τέλος του 2012, με σκοπό να ενισχυθούν συγκεκριμένα νοσοκομεία που έχουν αυξημένη ζήτηση και παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις.

 

Οι περικοπές στις δαπάνες του ΕΣΥ έχουν δημιουργήσει σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ενδεικτικά στο Λαϊκό, λόγο έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν μειωθεί τα κρεβάτια στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι νοσηλευτές δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις κλινικές και οι ασθενείς στα επείγοντα περιστατικά περιμένουν, σε κάποιες περιπτώσεις, έως και 7 ώρες. Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο υπερσύγχρονος μαστογράφος δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, έτσι οι ασθενείς αναγκάζονται να πάνε σε άλλο νόμο για να κάνουν εξέταση, ενώ τα επείγοντα περιστατικά καλύπτονται από δύο γιατρούς.

 

Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει -σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας- τις κενές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία των παραμεθόριων περιοχών, με γιατρούς που εκπληρώνουν την στρατιωτική τους θητεία.

http://www.megatv.com/

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=29809058

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *