Εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο Λυκουρέντζος για την e-συνταγογράφηση

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εξεταστεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή, μόνο για τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου εμφανίζεται φαρμακευτική δαπάνη σε ύψος που να συμπεραίνει κανείς ότι έχει ασθενήσει το 10% του πληθυσμού.
«Η μάχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δίνεται για να ελεγχθεί το σύστημα που εκτοξεύει τη φαρμακευτική δαπάνη και δεν είναι κατά όσων ασθενών έχουν ανάγκη», επέμεινε ο κ. Λυκουρέντζος και αναφέρθηκε στις επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δέχεται το υπουργείο επειδή από την περασμένη Παρασκευή αποζημιώνει τη φθηνότερη δραστική ουσία.
Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι η καθυστέρηση της έκδοσης του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων οφείλεται στο γεγονός ότι διενεργείται έλεγχος για να φανεί αν υπάρχει κατάχρηση για τα φάρμακα που βρίσκονται εντός πατέντας.
«Το μέλλον του τόπου δεν παίζεται στο πεζοδρόμιο, αλλά με σκληρή δουλειά. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία, να προπηλακίζονται υπουργοί, υφυπουργοί και διοικητές και η δημοκρατία να είναι παράλυτη. Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται υπηρεσίες. Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα, πάση θυσία. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα», απάντησε σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα για τις εφημερίες των γιατρών και τα προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο διοικητής κάθε νοσοκομείου έχει τη δικαιοδοσία να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές -και εισαγγελικές αν χρειαστεί- για να προστατεύσει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Ειδικά στην περίπτωση των εφημεριών, υπογράμμισε ότι ορθώς γίνεται προγραμματισμός των εφημεριών και κάλεσε όλους να συμφωνήσουν ότι πρέπει να περιοριστεί η σπατάλη και η αθρόα συνταγογράφηση ή η φαρμακευτική δαπάνη.
http://www.makthes.gr/news/reportage/94397/

3 thoughts to “Εισαγγελική έρευνα ζήτησε ο Λυκουρέντζος για την e-συνταγογράφηση”

  1. Αγαπητε Υπουργε ,

    αν θελατε να λειτουργει η δημοκρατια και τα προβληματα να λυνονται με νηφαλιες συζητησεις και ολα τα αλλα ομορφα και ιδανικα που υποστηριζετε ,θα επρεπε τοσα χρονια που βρισκεστε σε αυτη τη θεση και εσεις και οι συναδελφοι σας να μας το εχετε αποδειξει !
    Οτι υποστηριζετε το κρατος δικαιου ,την αξιοκρατια ,την τιμιοτητα ,την ευθιξια και ολα αυτα που ορυωμενος αναφερετε τωρα !
    Παρα η επιδιωξη σας ηταν ,με καθε κοστος η καταληψη της εδρας και ο λαος ειχε αφεθει να οργιαζει !!!
    Διοτι με την δικη σας ανοχη επικρατησε η αδικια ,η απατη ,η καθε ειδους διαπλοκη και ολα αυτα τα αισχη που συμβαινουν σημερα στην Ελληνικη κοινωνια !
    Και εσεις ,ακομα ,συμπεριφερεστε σαν να μην γνωριζετε τιποτε .

    Ελα ντε που εμεις γνωριζουμε πλεον !!!

  2. Ο Ηγεμονας ειχε την θεση του ικανοποιημενος και ο λαος απο κατω εκανε ο,τι ηθελε και εκεινος ικανοποιημενος!!!
    Αναρωτιεμαι ομως. Γιατι ο Υπουργος μας αναφερει οτι τις 4 πρωτες μερες του Οκτωβριου, λογω συνταγογραφησης, φαινεται πως εχει αρωστησει το 10% του πληθυσμου και δεν μας λεει για τον Σεπτεμβριο ποσες συνταγες εχουν γραφει και σε τι ποσοστο ο πληθυσμος φαινεται πως εχει αρρωστησει?
    Για εμας που γνωριζουμε ειναι πεντακαθαρη η μεθοδος παραπληροφορησης του απλου πολιτη! Τον Σεπτεμβρη απεργια φαρμακοποιων, οπότε τον Οκτωβριο θα ερθουν ολοι για συνταγογραφηση! Συν τις συνταγες Σεπτεμβριου που πηραν παραταση εως 5/10!!
    Το ασχημο ομως δεν ειναι μονο αυτο που αναφερει η Ηγεσια αλλα και το οτι κανεις δεν απανταει δημοσια για να τα αντικρουσει!! Και ετσι η λασπη μενει! Μηπως λοιπον και εδω παιζονται παιχνιδια? Απλα αναρωτιεμαι!….

  3. Μην αναρωτιεστε καθολου Κε Κωνσταντινου .

    Τους εχουμε δωσει την εντυπωση οτι ειμαστε ηλιθιοι .

    Ή μηπως ειμαστε ,τελικα ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *