Τα “πάνω – κάτω” στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Άλλο ένα επεισόδιο γράφτηκε στο “σήριαλ” Μακρυγιαννάκη, με το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ να απορρίπτει το διορισμό του μαιευτήρα – γυναικολόγου Αντώνη Μακρυγιαννάκη ως διευθυντή της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Η απόρριψη, ωστόσο, δεν είναι κάτι συχνό στα χρονικά των διορισμών επικεφαλής των κλινικών, καθώς μέχρι σήμερα η εκάστοτε εισήγηση της Ιατρικής Σχολής αποτελούσε “κανόνα”, που το δ.σ. του ΠΑΓΝΗ συνήθιζε να υιοθετεί.

Όλα αυτά μέχρι χθες, οπότε το δ.σ. του ΠΑΓΝΗ ανέπεμψε τη σχετική εισήγηση – απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία μάλιστα ελήφθη κόντρα στο υψηλότερα ιστάμενο όργανο του Πανεπιστημίου, τον πρύτανη.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 11 Ιουλίου του 2012, όταν η γενική συνέλευση της Ιατρικής Σχολής πρότεινε να τοποθετηθεί ως διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ ο Αντ. Μακρυγιαννάκης. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Ιουλίου, ο πρύτανης Ευ.Στεφάνου παραπέμπει τον Αντώνη Μακρυγιαννάκη στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας για συμπεριφορά που δε συνάδει με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και για “επιχειρηματική δράση”. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για συμπεριφορές μεμπτές – αν τελικά αποδειχθεί πως ευσταθούν.

Παρά την παραπομπή εκ μέρους του πρύτανη, στις 17 Σεπτεμβρίου η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου στέλνει στο δ.σ. του ΠΑΓΝΗ … καθαρογραμμένη την απόφαση της 11ης Ιουλίου, ζητώντας (παρά την παραπομπή) την τοποθέτηση του Μακρυγιαννάκη, επικεφαλής της κλινικής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του ΠΑΓΝΗ και για πρώτη φορά στα χρονικά αποφασίστηκε ομόφωνα να μη γίνει αποδεκτή η απόφαση της γ.σ. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε να αναπέμψει εκ νέου την απόφαση στη γενική συνέλευση, προκειμένου να τοποθετηθεί εκ νέου, εξετάζοντας και τα νέα δεδομένα, τα οποία δεν είχαν ληφθεί υπόψη κατά την έκδοση της απόφασης στις 11 Ιουλίου.

http://cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *