Νέα από Αρκαδία. Να ξεριζώσουν τη διαφθορά

 

Ο ρόλος των δικαστών και των εισαγγελέων στη σημερινή φάση της ελληνικής Ιστορίας είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά σημαντικός αλλά και  κρίσιμος. Και όταν λέμε κρίσιμος εννοούμε ότι μόνον αυτοί, εδώ που φτάσαμε ως κράτος, μπορούν να καθαρίσουν τη συσσωρευμένη κόπρο του Αυγείου και να ρίξουν φως στα σκάνδαλα που ταλανίζουν  τον τόπο μας με ταχύτητα υποδειγματική, με επαγγελματισμό, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες ή επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Ολοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πολύκροτες υποθέσεις που πρέπει επιτέλους να φτάσουν στο ακροατήριο, αφορούν δε μεγάλα και σκοτεινά συμφέροντα. Μεταξύ αυτών και η διαλεύκανση υπόθεσης του Παναρκαδικού νοσοκομείου, που έχει σχέση με  την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και όχι μόνο, από προηγούμενη διοίκηση η οποία κατηγορείται ότι έδρασε  παρά την άρνηση της αρμόδιας επιτροπής να εγκρίνει την ένταξη της προμήθειας στο ΕΣΠΑ. Η υπόθεση χρόνιζε στα συρτάρια της εισαγγελίας πρωτοδικών Τρίπολης, εδώ και πολλούς μήνες και, επί τέλους, όπως πληροφορούμαστε, ξεκίνησε τις  μέρες αυτές η προανάκριση με την κλήση σε απολογία όλων των εμπλεκομένων.

Η κοινωνία της Τρίπολης αναμένει με ενδιαφέρον  την εξέλιξη της υπόθεσης με την κάθαρση μέσα από το γκρέμισμα κάποιων πυλώνων της διαφθοράς. Έχει ευτυχώς εμπιστοσύνη ακόμη στη τοπική δικαιοσύνη, μόνη αρμόδια και ικανή να αποφανθεί περί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.

Τα «Καθημερινά Νέα»  επιμένουν εδώ και πολλά χρόνια στην ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διαπλοκής. Πιστεύουν ακράδαντα ότι η τοπική κοινωνία είναι αρκετά ώριμη για να μάθει τα πάντα, ακόμη και αν αγγίζουν πολιτικά πρόσωπα – προστάτες, οσοδήποτε υψηλά και αν ίστανται. Για υπάρξει η κάθαρση όμως πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να προστατευθούν οι αθώοι και η ελληνική κοινωνία έναντι όσων παίζουν βρώμικα και σκληρά παιχνίδια στο όνομα της κάθαρσης.

Η τοπική Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν μόνον έναν δρόμο: να αφήσουν κάθε άλλη υπόθεση και να ασχοληθούν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με αυτό το σκάνδαλο. Ολα στο φως, ναι – αλλά αμέσως. Χωρίς χρονοτριβή!

 

 

Περί σκουπιδιών…

Μια ακόμη επίθεση δέχθηκε χθες ο δήμαρχος από το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιαμούλο με αφορμή τα σκουπίδια της πόλης που θάφτηκαν σε περιοχή της Μεγαλόπολης.  Ζήτησε να παραιτηθεί από δήμαρχος, μαζί με «την παρέα του που διαχειρίζεται τα οικονομικά», για να σώσει την αξιοπιστία του, όπως τόνισε, διερωτώμενος ταυτόχρονα πως είναι αδιανόητο να πληρώνουν οι δημότες χρήματα  για τη νόμιμη μεταφορά τους και αυτά να πηγαίνουν παράνομα σε άλλους δήμους.

Απαντώντας ο δήμαρχος στον κ. Τσαμούλο, σήκωσε το γάντι και  μίλησε για την μαφία που επικαλέστηκε ο τελευταίος λέγοντας πως κάποιοι άλλοι  τη συντηρούν με τις ενέργειές τους ή τις παραλείψεις τους.  Παράλληλα του απηύθυνε το ερώτημα πως «γίνεται στο Πλάτωμα να υπάρχουν 4.000.000 κυβικά σκουπίδια, όταν ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει αποθέσει ούτε 2.000.000 κυβικά σκουπιδιών, όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως οι δικές του παρέες συντηρούσαν μαφίες που γέμισαν το Πλάτωμα;».

Στη Μεγαλόπολη

Ένταση και βαριές κουβέντες αντηλάγησαν στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης  όπου, εκτός  ημερησίας διατάξεως, συζητήθηκε  το θέμα της μεταφοράς και ενταφιασμού σκουπιδιών από το δήμο Τρίπολης. Ο δήμαρχος κ. Μπούρας δέχθηκε την επίθεση του αντιπολιτευόμενου κ. Τσιριγώτη ο οποίος τον κατηγόρησε  ότι άνοιξε την πόρτα στους εργολάβους των σκουπιδιών, με την ανοχή του και πως ήταν εν γνώσει του η μεταφορά από την Τρίπολη, αφού είχε ενημερωθεί από τον κ. Σμυρνιώτη περί αυτού. Το γεγονός εξόργισε τον κ. Μπούρα που χαρακτήρισε τον κ. Σμυρνιώτη ψεύτη. Τέλος, σύμφωνα με το ιστολόγιο kafeneio-megalopolis.blogspot.com «όλοι μαζί συμφώνησαν ότι πρέπει πρώτα από όλα να γίνει αποκαταστάση της περιοχής και να φύγουν τα σκουπίδια από τον χώρο με ευθύνη και έξοδα του Δήμου Τρίπολης. Για τον λόγο αυτό θα σταλθούν επιστολές στον Δήμαρχο Τρίπολης στους επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου και στον εισαγγελέα εφετών και του Αρείου Πάγου. Επίσης θα γίνει μήνυση του Δήμου Μεγαλόπολης και του Συλλόγου της κοινότητας Γέφυρας κατά των συλληφθέντων αλλά και κατά παντός υπευθύνου , ακόμα και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν… Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν διορία 10 ημερών στον Δήμο Τρίπολης να έρθει να πάρει πίσω τα σκουπίδια του αλλιώς θα του τα πάνε μόνοι τους στην Τρίπολη!!!».

Εφορία αρχαιοτήτων

Η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προγραμματίζει για το τετραήμερο των εκδηλώσεων 11-14 Οκτωβρίου 2012 πρόγραμμα περιήγησης – ξενάγησης καθώς και δημιουργίας έργων ζωγραφικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχει αναλυτικά ως εξής:

Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12  Οκτωβρίου 2012: Ξενάγηση και περιήγηση σχολικών ομάδων στα σχετιζόμενα με το φετινό θέμα του εορτασμού εκθέματα με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους καθώς και τη δημιουργία έργων ζωγραφικής από τους μικρούς μαθητές.
Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012: Ξενάγηση και περιήγηση από αρχαιολόγο της Υπηρεσίας στο ευρύ κοινό στα σχετιζόμενα με το φετινό θέμα του εορτασμού εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης.
Υπόγειοι κάδοι

Ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου εκτελέστηκαν εργασίες τοποθέτησης του συστήματος υπόγειων κάδων στην Πλατεία Πετρινού. Οι 5 βυθιζόμενοι κάδοι χωρητικότητας 3000 λίτρων ο καθένας, που θα τοποθετηθούν συνολικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, είναι ισοδύναμοι 15 συμβατικών κάδων.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να λύσει τόσο το πρόβλημα της καθαριότητας όσο και της εμφάνισης της πλατείας Πετρινού και γενικότερα του κέντρου της Τρίπολης.

Διαμαρτυρία

Διαμαρτύρονται με ανακοίνωσή τους υπάλληλοι του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης για υπερωρίες που δεν έχουν πληρωθεί, παρότι έχουν περάσει 10  μήνες. Γι αυτό και στα πλαίσια των Πανελλαδικών  κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει  η ΠΟΕΔΗΝ καλούν το προσωπικό του ΨΝΤ να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 4/10/2012 από τις 11:00-15:00 στην Πύλη του ΨΝΤ ωστε να διεκδικήσουν όλοι μαζί  την άμεση καταβολή των υπερωριών, των οφειλόμενων ρεπό μας καθώς και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τη διακοπή χρηματοδότησης του νοσοκομείου.

Νέος σύμβουλος

Ορκίστηκε χθες και αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικού συμβούλου  ο κ. Τάσος Παπαζαχαρίας, μέλος της παράταξης “Μαντινειακή Συμπολιτεία”, ενώπιον του δημάρχου Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα κ. Γιόκαρη.  Σιδερένιος.
Τάδε έφη

Αριστοτέλης, 384 – 322 π.Χ.

«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος,

κι αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,

όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *