Εξετάσεις με το… σταγονόμετρο στη Σάμο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καταρρίπτει σε ανεπάρκεια το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Σάμου ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν πάνω από δέκα αιματολογικές εξετάσεις στα επείγοντα, λόγω έλλειψης ειδικών σωληναρίων μοριακού ελέγχου.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

‘Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα δυσάρεστη να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού, καθώς και όλες τις αρμόδιες αρχές, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστούν εξετάσεις μόνο σε δέκα επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εθελοντικής αιμοδοσίας, λόγω έλλειψης των ειδικών σωληναρίων μοριακού ελέγχου.

Κίνδυνος

Αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται ή πρόκειται να προσέλθουν τις επόμενες ώρες στο νοσοκομείο’.

Οι γιατροί του νοσοκομείου τονίζουν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν στοιχειωδώς την ιατρική επιστήμη κάτω από αυτές τις συνθήκες:

‘Η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής και δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για τυχόν δυσάρεστη εξέλιξη.

Δεν είμαστε Θεοί για να αποφασίσουμε ποιος συνάνθρωπός μας θα ζήσει ή θα πεθάνει.

Η σημερινή τραγική κατάσταση είναι κατάληξη μιας σταδιακής υποβάθμισης του νοσοκομείου που εκφράζεται τόσο με συνεχείς ελλείψεις σε υλικά, όσο και με μεγάλα κενά σε ιατρικό και μη προσωπικό.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της πριν

θρηνήσουμε άδικα χαμένες ανθρώπινες ζωές’.

Δ.Κ

http://www.iatronet.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *