Νέα από Αρκαδία. Σεβασμός και αγάπη

 

Χθες ήταν  η μέρα για την Τρίτη Ηλικία… Μια μέρα που καθιερώθηκε για να μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο και  με κάθε τρόπο τη διαδρομή, που όλοι θα ακολουθήσουμε. Για να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι σε εκείνους που η πολύχρονη διαδρομή τους, τους έχει προικίσει σοφία, δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια. Η Τρίτη Ηλικία είναι οι γονείς μας, οι παππούδες και γιαγιάδες μας. Αυτοί στους οποίους οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα και ό,τι θα γίνουμε στο μέλλον.

Και που σήμερα είναι η πιο  αδικημένη ηλικία μια και μιλάμε για συνταξιούχους…Γιατί σήμερα στην Ελλάδα τα άτομα της τρίτης ηλικίας, βιώνουν τη χειρότερη εποχή τους.

Η σύνταξή τους δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες τους. … Με τις συνεχείς μειώσεις  που υφίστανται κατακρημνίστηκε  το κουράγιο και η ψυχολογία τους.. Δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους ή είναι ελάχιστες. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σημαντικό, αλλά χρειάζεται ενίσχυση. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη. Δεν έχουν σωστή ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νοιώθουν ασφάλεια που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτήν την μέρα που τους είναι αφιερωμένη. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους. Για να μπορούν να ζουν.

Ας είμαστε κοντά τους, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας και την αγάπη μας για να μοιραστούμε τις έννοιες τους, να ακούμε τις προτάσεις τους, τις επιθυμίες τους, τις προσδοκίες τους.

Τους   οφείλουμε πολλά, δεν μας οφείλουν τίποτα, γι αυτό  ας τους ευγνωμονούμε.

 

 

Ανακρίσεις

Ξεκίνησε επί τέλους, ύστερα από δυο χρόνια καθυστέρηση, η προκαταρκτική εξέταση, από πλευράς εισαγγελίας Τρίπολης,  για την υπόθεση της αγοράς του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, επί θητείας Μαρινάκη.  Αρχισαν ήδη οι πρώτες κλήσεις των εμπλεκομένων στην  υπόθεση και το κουβάρι θα αρχίσει σύντομα να ξετυλίγεται ώστε να ριχθεί  άπλετο φως στην υπόθεση, για την οποία πολύ μελάνι έχει χυθεί τα τελευταία χρόνια.

Εκρηκτική κατάσταση

Το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο δήμο Τρίπολης έχει καταστεί  απασφαλισθείσα χειροβομβίδα έτοιμη να εκραγεί, μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη φορτηγών από την Τρίπολη να προβαίνουν σε ταφή απορριμμάτων σε περιοχή του δήμου Μεγαλόπολης. Γι αυτό και ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης με χθεσινή του δήλωση ανέφερε πως θα προσφύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς τον αναγκάζουν πλέον οι διαμορφωθείσες καταστάσεις  να το πράξει δεδομένου ότι οι δήμοι έχουν ως μόνη αρμοδιότητα την αποκομιδή των απορριμμάτων και όχι την τελική διαχείρισή τους, πράγμα που γινόταν καθ’ υπέρβαση και για λόγους δημόσιας υγείας των δημοτών του δήμου, ενώ η προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αποθήκευση, διάθεση και εν γένει διαχείρισή τους, αποτελούσε αρμοδιότητα αρχικά των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και εν συνεχεία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Υπενθύμισε δε  ότι η αρμοδιότητα των ΦοΔΣΑ, μεταβιβάστηκε με αποφάσεις του ΓΓ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας.

Τι ζήτησαν

Για το ίδιο θέμα, την ανεξέλεγκτη διάθεση  των απορριμμάτων σε χώρο του δήμου Μεγαλόπολης,  πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα. Ο  κ. Μπούρας ζήτησε την άμεση σύγκλιση του ΦΟΔΣΑ αλλά και την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέως  προκειμένου να προχωρήσουν οι νόμιμες ενέργειες, ενώ ο Περιφερειάρχης κάλεσε το φορέα που εναπόθεσε τα απορρίμματα στα οικόπεδα της Μεγαλόπολης να τα διώξει το συντομότερο δυνατό.

Συγχωνεύσεις

Επιτακτική ανάγκη ,χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης από την Κόρινθο σε ομιλία του στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ο κ. Καλλίρης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία Αργους –Ναυπλίου ενώ ξεκαθάρισε το Νοσοκομείο Κορίνθου θα παραμείνει αυτόνομο.

Γ.Σ ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ του Δήμου Τρίπολης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έχει αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, με θέματα: Σχέδιο Διακήρυξης του ενιαίου πολιτικού φορέα, Τοπικό Πρόγραμμα δράσης, Ανάδειξη Προσωρινής Γραμματείας, Ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής για τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη. Ομιλητές θα είναι οι: Νίος Βούτσης, Βουλευτής Α΄ Αθήνας και Κώστας Ζαχαριάς -Βουλευτής Αρκαδίας. Στις 5:30 μμ στον ίδιο χώρο θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

 

Προστάτης δικαστικών

Αύριο Τετάρτη  3 Οκτωβρίου 2012,  πανηγυρίζει το εξωκκλήσι  του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των Δικαστικών, που βρίσκεται στη θέση   «Αλσος της Θέμιδος» στην  επαρχιακή οδό  Τρίπολης – Συλίμνας. Την παραμονή, στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί  Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, ενώ ανήμερα ο Όρθρος και στη συνέχεια  πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου, με αρτοκλασία.

Νέο βιβλίο

Την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Τα Μοναστήρια της Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως» του Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη, πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης, διοργανώνει η Ιερή Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλόπολης, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Μεγάρου της παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Πολιτικός επιστήμων – Ιστορικός – Συγγραφέας, κ. Κων/νος Χολέβας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο συγγραφέας του βιβλίου και εκπρόσωπος από τον Εκδοτικό Οίκο ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ. Η δημοσιογράφος Σμαραγδή Καράγιωργα θα αναγνώσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί βίντεο σχετικό με τις Ιερές Μονές των περιοχών Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως, ενώ Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και καθηγητή κ. Αθανάσιο Παϊβανά, θα αποδώσει Βυζαντινούς ύμνους.

Χαμογελάτε
Μια φορά συναντά στο δρόμο ο Μητσοτάκης  τη Μιμή. Από μακριά τη χαιρετά κι από κοντά της λέει:
– Καλημέρα. – Καλημέρα, απαντά εκείνη.
– Πώς είναι ο Αντρέας; –  Μα κ. Πρόεδρε …
– Στην υγεία του καλά, ακμαίος;  – Μα αφού ο Αντρέας…
– Η καρδιά του εντάξει;  – Μα ο Αντρέας έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.
– Το ξέρω, θέλω να τ’ ακούω, να τ΄ ακούω,…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *