Σκάνδαλο! Απίστευτα Ιατρικά όργια!

 

Μπορεί ένα φάρμακο που κοστίζει 400 ευρώ να χρεώνεται στο ελληνικό δημόσιο ταμείο προς… 3.500 ευρώ; Μπορεί κι αυτό και ακόμα χειρότερα, όπως αποδεικνύουν τιμολόγια που έχουμε στα χέρια μας. Κάντε μια πρόχειρη αφαίρεση. Για ένα φάρμακο απλό, ένα τεμάχιο δηλαδή, διανέμουν κάποιοι μεταξύ τους λεία 3.000 ευρώ. Ποιοι τη μοιράζονται; Αυτό θα το δείξει η έρευνα.
Οι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση των φαρμάκων με την εγκληματική υπερτιμολόγηση είναι η εταιρεία παραγωγής, το νοσοκομείο και ο γιατρός. Συνήθως το νοσοκομείο παρακάμπτεται και μένουν η εταιρεία και ο γιατρός με ενδιάμεσο τον ιατρικό επισκέπτη. Ο γιατρός θα πάρει σίγουρα πάνω από τα μισά, αφού θα δώσει και δωράκι σε κάποιο πρόσωπο στο νοσοκομείο. Έτσι, ο γιατρός θα βάλει στην τσέπη του από τα 3.000 τουλάχιστον τα μισά, η εταιρεία κοντά στα 800 με 1.000 ευρώ και οι ενδιάμεσοι τα 500 με 700 ευρώ. Για ΕΝΑ ΜΟΝΟ τεμάχιο φαρμάκου! Για κάντε πολλαπλασιασμούς από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε σήμερα και ύστερα πάρτε… υπογλώσσιο (υπερτιμολογημένο και αυτό) για να υπολογίσετε πόσα κερδίζουν. Διότι, ο Κ. Καραμανλής είχε πει ότι ο χώρος της Υγείας ΜΟΝΟ φτάνει για να φτιάξουν τα οικονομικά της Ελλάδας και γιατί είναι αλήθεια ότι σε λογαριασμούς γιατρών υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ. Εκατομμύρια, όχι αστεία.
Μια άγνωστη των αγνώστων φαρμακοποιός στο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, που μπήκε στο κελί προχθές, είχε λογαριασμό με μισό εκατομμύριο, ΚΟΙΝΟ με αντιπρόσωπο ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ! Είναι το νοσοκομείο που είχε καταγγείλει ο επιθεωρητής Άρης Μουσιώνης ότι τους έπιασε να χρεώνουν στο δημόσιο ταμείο με 15.000 ευρώ ένα τεμάχιο φαρμακευτικού υλικού, το οποίο κόστιζε… 150 ευρώ. Εκεί φανταστείτε λεία… Όχι, ο Κ. Καραμανλής δεν έπιασε κανέναν και κανένα κύκλωμα. Έκανε κάτι εγκληματικότερο. Έκανε τη σύζυγό του γιατρό στον τομέα του καρκίνου… Από αυτόν τον τομέα είναι τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, γιατί εκεί γίνεται το μεγάλο φαγοπότι στα κρατικά νοσοκομεία, στα πανεπιστημιακά, στις φαρμακευτικές εταιρείες, παντού… Δεν πήρε θέση η Νατάσα, άρα δεν εμπλέκεται πουθενά έως τώρα. Αν πάρει θέση σε κρατικό ή άλλο νοσοκομείο και έχει δικαίωμα συνταγογράφησης, τότε το ξαναψάχνουμε…
Πριν από μερικούς μήνες, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι σε λογαριασμούς γιατρών βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Οι πληροφορίες αφορούσαν το… Κολωνάκι, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο, την Πάτρα και, φυσικά, την ευρεία περιφέρεια της Αθήνας. Οι έρευνες ποτέ δεν προχώρησαν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτό συνέβη γιατί τα κυκλώματα αυτά έχουν τεράστιες προσβάσεις στις τρεις εξουσίες: την εκτελεστική, στην οποία ελέγχουν πολιτικούς, στη δικαστική, στην οποία επίσης ελέγχουν δικαστές με πολλούς και διάφορους τρόπους, και στη νομοθετική, στην οποία καταφέρνουν και αλλάζουν νόμους κατά πώς βολεύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμα και στην περίοδο της κρίσης, υπουργός άλλαξε νόμο σε έξι μήνες από την προηγούμενη ψήφισή του και ο νόμος αυτός ευνοούσε ξένες φαρμακευτικές εταιρείες!

Ωχριά το σκάνδαλο Siemens
Στο πλαίσιο των ερευνών μας, συλλέξαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υποβλήθηκε μια φοβερή, όσο και απίστευτη, καταγγελία την οποία ερευνά η Εισαγγελία γερμανικής πόλης, της Κολωνίας. Κατά την καταγγελία, ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… 800 Έλληνες γιατροί και ιατρικοί επισκέπτες βρίσκονται στη λίστα με τις αμοιβές από τεράστια φαρμακευτική εταιρεία της Γερμανίας, την περίφημη Bayer. Την καταγγελία έκανε Έλληνας, επί χρόνια συνεργαζόμενος με την τεράστια εταιρεία, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνολικός τζίρος για πολλά χρόνια κάνει το σκάνδαλο της Siemens να μοιάζει με απλό πουρμπουάρ… Η εταιρεία είναι πασίγνωστη και στην Ελλάδα έχει τεράστιες συναλλαγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε ως αληθή την καταγγελία, αλλά αξιολογούμε μόνο το γεγονός ότι υποβλήθηκε επίσημα από άνθρωπο σχετικό με τον χώρο. Οι έρευνες θα καταδείξουν αν είναι αλήθεια όλα όσα αυτή περιέχει.
Τα εγκληματικά υπερτιμολογημένα φάρμακα που προκύπτουν από στοιχεία, όπως αυτά που δημοσιεύουμε ενδεικτικά σήμερα, οι προηγούμενες αποκαλύψεις και η συγκάλυψη όλων των έως σήμερα ερευνών μάς ωθούν να θεωρήσουμε εξαιρετικά σοβαρή την καταγγελία. Έτσι, στείλαμε από την περασμένη Τετάρτη στην εταιρεία και στον υπεύθυνό της, Ρόμπερτ Βάγκνερ, επιστολή, ζητώντας τις απόψεις τους επί της καταγγελίας. Την επιστολή αυτή δημοσιεύουμε. Φυσικά, για τη διευκόλυνση στην απάντηση στείλαμε την επιστολή μεταφρασμένη στα γερμανικά. Στα ελληνικά γράψαμε μόνο τις λέξεις Αθήνα και Ελλάδα και στην επιστολή δεν υπάρχει τίποτα που να μοιάζει με ρεπορτάζ του… γερμανικού περιοδικού «Focus»… Ιδού η επιστολή:

«Κύριοι,
Έχουν περιέλθει σε μας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Εισαγγελία της Κολωνίας διεξάγει έρευνα για παράνομη διακίνηση φαρμάκων και της δικής σας εταιρείας μέσω ενός ευρύτατου δικτύου γιατρών, εταιρειών και ιατρικών ‘‘διαμεσολαβητών’’. Με λίγα λόγια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω αυτών των δικτύων και με παράνομες πληρωμές, μπροστά στις οποίες οι παράνομες πληρωμές της Siemens  στην Ελλάδα είναι ‘‘μικρά πουρμπουάρ’’ τα ελληνικά δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία αγόραζαν και από την εταιρεία σας τεράστιες και αχρείαστες ποσότητες ιατρικού υλικού και φαρμάκων πολλά από τα οποία είχαν ήδη αντικατασταθεί από νεότερα. Κατά τις πληροφορίες, τα αγόραζαν υπερτιμολογημένα και το αντάλλαγμα ήταν τεράστιες υλικές παροχές προς τους γιατρούς και τα μέλη των κυκλωμάτων που προωθούσαν αυτές τις εγκληματικές πράξεις σε βάρος της ζωής ανθρώπων, αλλά και του δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα.
Κατά τις πληροφορίες μας, τους ισχυρισμούς αυτούς που διατυπώνουμε πιο πάνω περιλαμβάνει καταγγελία Έλληνα, ο οποίος μετείχε αρχικά στις διαδικασίες, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να τις αποκαλύψει και κατέφυγε στην Εισαγγελία της Κολωνίας, στην οποία η καταγγελία του πήρε αριθμό 114GS77/11 KOLN. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 800 γιατροί περιλαμβάνονται στις παράνομες πρακτικές και πληρωμές σε λογαριασμούς τους σε διάφορες τράπεζες ως αντάλλαγμα της χορήγησης φαρμάκων που δεν θα έπρεπε να χορηγηθούν.
Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις θέσεις της εταιρείας σας στην υπόθεση. Είναι όλα αυτά απλές συκοφαντίες και ουδέποτε έλαβαν μέρος σε τέτοιες πρακτικές και πληρωμές στελέχη και ταμεία της εταιρείας σας ή, αντίθετα, αναγνωρίζετε ότι ένας στρατός γιατρών και άλλων στελεχών λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα και στην Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων;».

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Το παιχνίδι των προθεσμιακών λογαριασμών
Το πάρτι συνεχίζεται στον φαρμακευτικό κλάδο από μία διαφορετική οπτική γωνία που μέχρι σήμερα δεν έχει αναδειχθεί. Πέραν των πλάγιων διαδρομών (σ.σ. μέσω off shore) που βρίσκουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να προμηθεύονται σκευάσματα του εξωτερικού, το τελικό κόστος των οποίων εκτοξεύεται στα ύψη από τα γκισέ των φαρμακείων, υπάρχουν και οι… άλλοι τρόποι για να κερδίσουν οι «κεφαλές» των συλλογικών φορέων των φαρμακοποιών. Ποιοι είναι αυτοί; Μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο ΕΟΠΥΥ πίστωνε τους λογαριασμούς, όχι των φαρμακοποιών, αλλά των φαρμακευτικών συλλόγων, οι οποίοι κατόπιν διέθεταν τα χρήματα στα μέλη τους. Δηλαδή, πριν από λίγες ημέρες, που εκταμιεύτηκε το κονδύλιο των 140 εκατ. ευρώ, αυτό πιστώθηκε στους λογαριασμούς των συλλόγων.
Συνήθης πρακτική των περισσότερων προέδρων είναι να μεταφέρουν τα χρήματα αυτά στους λογαριασμούς των δικαιούχων με καθυστέρηση μερικών ημερών και τούτο γιατί, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες που υπάρχουν και εξετάζονται από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Μάριο Σαλμά, τα χρήματα τοποθετούνταν από τους επικεφαλής των συλλόγων σε τραπεζικούς προθεσμιακούς λογαριασμούς λίγων ημερών με επιτόκιο 3% και 4% το ελάχιστο, καθώς γίνεται λόγος για καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Το ερώτημα είναι, βέβαια, ποιοι και πόσοι βάζουν αυτά τα κέρδη στις τσέπες τους και εδώ βρίσκεται και η απάντηση, γιατί οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων δεν θέλουν να γίνονται απευθείας συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς. Στα μέσα της εβδομάδας το σύστημα άλλαξε, μόνο για την Αττική σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, την οποία ενεργοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όποιος φαρμακοποιός επιθυμεί θα μπορεί να συνταγογραφεί, να στέλνει κατόπιν τα παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και να πληρώνεται ατομικά. Είχε δίκιο, λοιπόν, ο Ουάιλντ για την άγνοια των τάξεων, μόνο που όπως έλεγε ο Όργουελ «το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην αναδιανομή του υπάρχοντος πλούτου, αλλά στην αύξηση της παραγωγής» και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει τουλάχιστον να πάψει να τροφοδοτείται από το καταχρεωμένο ελληνικό Δημόσιο ο… άκοπος πλούτος.

••• Τάξη στο χάος της λίστας των φαρμάκων επιχειρεί να βάλει για πρώτη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, έχοντας συντάξει ήδη το τελικό σχέδιο. Κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου και συνεχών συναντήσεων με το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, ο Σαλμάς θα προσπαθήσει, από τη μια μεριά, να περιορίσει τις τεράστιες απώλειες από τις αλόγιστες συνταγογραφήσεις και, από την άλλη, να εξορθολογήσει πλήρως το σύστημα των φαρμάκων, το οποίο κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

http://www.paraskhnio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *