Αποκηρύσσει τον στοματικό έρωτα ο μητροπολίτης Σεραφείμ

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τον στοματικό έρωτα τον οποίο χαρακτηρίζει «χυδαία» πράξη. Επίσης καταφέρεται εναντίον της ελεύθερης βούλησης και σημειώνει ότι η πεολειχία καταδεικνύει «την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας».

Στην ανακοίνωση ο μητροπολίτης αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία αυξάνονται τα περιστατικά στοματικών καρκίνων που οφείλονται σε έναν ιό που μεταδίδεται με το στοματικό σεξ και σημειώνει ότι η ορολογία των δημοσιευμάτων σχετικά με την «χυδαία πράξη που περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».

Ο κ. Σεραφείμ διαβεβαιώνει ότι δεν κινείται από κάποιο ομοφοβικό σύνδρομο αλλά ορμάται «εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης» και προσπαθεί να «εμπεδώσει την αλήθεια ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική υγεία του».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Το άρθρο.

https://www.isarkadias.gr/19771/

http://www.zougla.gr/greece/article/apokirisi-ton-stomatiko-erota-o-mitropolitis-serafim

3 thoughts to “Αποκηρύσσει τον στοματικό έρωτα ο μητροπολίτης Σεραφείμ”

  1. Μπράβο συγχαρητήρια για την επιμέλεια και την σύνταξη του άρθρου! Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψην τα λεγόμενα τέτοιων μορφών όπως του Μητροπολίτη μας ειδικά τέτοιων ημερών αποσυντονισμού. Και πάλι μέσα από την αυστηρότητα του Μητροπολίτη μας διαφαίνεται η αγάπη του προς εμάς και η ευγένεια του. Και φυσικά ο Κύριος μας είναι γνωστό σε όλους ότι μας στέλνει αναμπουμπούλες και αναταραχές για να μας συγκροτήσει και να μας επαναφέρει στον στόχο μας. Φυσικά το άρθρο-πηγή της εφημερίδας είναι πράγματι έκφυλο όπως είναι όλα τα νεομοντερινιστικά κείμενα.Σαφώς απαράδεκτο. Και υποβιβάζουν το γυναικείο φύλλο εκφυλίζοντας έτσι το αντρικό. Δν κατάφερα να διαβάσω ούτε την μισή παράγραφο. Πράγματι η ομιλιά του Μητροπολίτη μας είναι πολύ εύστοχη και περιεκτική!

  2. Σήμερα, μια ώρα πριν φαίνεται πως οι σιχαμένοι <> αν και ανύπαρκτοι έκαναν πολύ καλά την έρευνα τους για την δήλωση του Μ. Σεραφείμ. Μια μέρα σαν αυτοί έχοντας αυπνίες οι πολίτες για τα επερχόμενα και φυσικά τις οικονομικές αναταραχές και γενικά τις αναταραχές αυτής της χώρας, βρήκαν τόπο και έμπνευση να βγουν στο κανάλι ώρα 11 και μισή περίπου.
    Τα σχόλια τους ήταν όπως πάντα έκφυλα και ξέφευγαν απο την απλή σάτιρα.
    Ασχολήθηκαν φυσικά με την παρότρυνση δηλαδή την χειραγώγηση της κοινής γνώμης
    και με τρόπο απόλυτα αναιδή κοροϊδευαν σαν χοίροι χρησιμοποιώντας έναν τόνο φωνής της δήθεν αναγγελίας με μακρόσυρτη φωνή που την κάνει ένας…. ούτε το όνομα του δεν μπορώ ποτέ να θυμηθώ, το ψάχνω εδώ στον ίντερνετ δεν το βρίσκω.
    Προτού σχολιάσουν για αυτό το θέμα μιλούσαν για την Ελλάδα και τον Έλληνα με πολύ πεσιμιστικό τρόπο και κοροϊδεύοντας πάλι, λες και δεν είναι Έλληνες!
    Φυσικά δεν βλέπω τηλεόραση και ήταν από της ελάχιστες φορές που έπιασα το τηλεκοντρόλ μόνο και μόνο για να αλλάξω αυτήν την απαίσια παράσταση.
    Απορώ… πόση ώρα ασχολήθηκαν για να φτιάξουν αυτό το θέμα και αν το βρήκαν οι ίδιοι αυτό το θέμα ή μήπως παίρνουν από αλλού το πρόγραμμα τους…;
    Μήπως τους φτιάχνει κάποιος άλλος το τι θα παρουσιάσουν!
    Με λίγα λόγια δεν διαφέρουν από την εκπομπή του Λαζόπουλου μιας και έχουν ξεφύγει από την σάτιρα όπως είπαμε…
    Διστυχώς αλλάζοντας κανάλι δεν κατάφερα να ελέγξω αν αναφέρθηκαν καν στο γελοίο άρθρο περί νοσημάτων… αν και δε νομίζω, διότι δεν τους συμ΄φερει να αποκαλυφθεί το κίνητρο του Μ.Σεραφείμ που είναι καθοδηγητικό ενώ εκίνο του άρθρου πιο πολύ σε παροτρύνει να ασχοληθείς με το θέμα παρά να το αποφύγεις.
    Είναι γνωστό την πάσιν ότι ό,τι απαγορεύεται στον άνθρωπο γίνεται εμμονή.

  3. Ο Αποστόλης αναφέρεται σε μια εκπομπη σάτιρας, δεν θα το λέγαμε… του Αντένα της Θεσσαλονίκης με την ονομασία Ράδιο-τάδε. Από πότε η σάτιρα σαν παράσταση έγινε κοροϊδία και εκτός θέματος; Μα αυτή είναι και η δουλειά τους να κοροϊδέψουν ένα τόσο σοβαρό θέμα ώστε να το εξομοιώσουν με τις αηδίες που παρουσιάζουν εκείνοι.
    Στο youtube μπορείτε να δείτε που κάνει μια μικρή ανάλυση του τί εννοεί παρά χρήση οργάνων. θα το βρείτε με την ονομασία [[Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ – ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ-ΙΣΛΑΜ]] σε εκείνη την συνέντευξη θα τα βρείτε όλα.
    Τώρα το λινκ είναι το εξής αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται να το παραθέσω εδώ:
    http://www.youtube.com/watch?v=VJYb296CRaI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *