Ο Ι.Σ.Α. εκφράζει την ριζική αντίθεση του στην ένταξη του Ε.Τ.Α.Α. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ριζική αντίθεση του στην προώθηση από την διυπουργική της ένταξης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την τρόικα. Από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διυπουργική προκύπτει ότι το έλλειμμα του Οργανισμού θα κλείσει φέτος στα 2 έως 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη του προς όλους τους παρόχους ανέρχονται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ θα συμπαρασύρει το ταμείο μας με αποτέλεσμα να το εξαθλιώσει.

Επειδή γνωρίζαμε την ως άνω κατάσταση είχαμε παρέμβει, ήδη από τον Μάιο του 2012, προκειμένου να μην ενταχθεί το ΕΤΑΑ στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ και πράγματι είχαμε καταφέρει την αναστολή ένταξης του, αποδεικνύοντας την βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ, βασιζόμενοι πάντα σε αναλογιστικές μελέτες.

Διαπιστώνουμε δε με θλίψη ότι ενώ εγκαίρως είχαμε καταθέσει στους αρμόδιους Υπουργούς και στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τεκμηριωμένες προτάσεις για την διάσωση του ΕΟΠΥΥ, παρά ταύτα δεν λήφθηκαν υπόψη αλλά προσπαθούν να βρεθούν ανεδαφικές λύσεις που θα σηματοδοτήσουν την ολική κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος. Σημειώνουμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι κρίκος στην αλυσίδα σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί από την ψήφιση των Μνημονίων και έπειτα, σε βάρος των δικαιωμάτων των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων, σχετικά με την πρόσβασή τους στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Εκφράζουμε εκ νέου τη ριζική αντίθεσή μας στη φημολογούμενη ένταξη του βιώσιμου ταμείου μας στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όπως αποδείχθηκε και στην Διυπουργική βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η ένταξη αυτή θα σηματοδοτήσει την ολική καταστροφή του ΕΤΑΑ και την εξανέμιση των αποθεματικών του, ενός ταμείου το οποίο είναι βιώσιμο και για το οποίο όλοι μας έχουμε αγωνιστεί.

Δεν θα επιτρέψουμε η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ την οποία προκάλεσαν οι λάθος πολιτικές τόσο της Διοίκησής του, όσο και των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας, Εργασίας & Γεν. Γραμματείας Κοιν. Ασφαλίσεων να συμπαρασύρον το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ σε αυτόν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συζητήσει και θα λάβει μέτρα για τα ως άνω σοβαρά ζητήματα με το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας στην συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και θα αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας στην ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το Σάββατο 6-10-2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο President για να αποφασίσουμε μαζί για τα προβλήματα μας.

Καλούμε τους Ιατρούς σε εγρήγορση και ζητάμε την φυσική παρουσία σας στη ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για λήψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *